Sagan sa opäť sústredí na klasiky, hlavným cieľom je Roubaix

NETKY.SK • 28 Október 2015, 11:37 • 2 min
Sagan sa opäť sústredí na klasiky, hlavným cieľom je Roubaix

POREČ - Slovenského cyklistického majstra sveta Petra Sagana čaká v budúcej sezóne podobný program ako v tej uplynulej. Členovia tímu Tinkoff sa zišli tento týždeň na sústredení v chorvátskom Poreči a 25-ročný jazdec priblížil svoje ciele.

slovakia

left justify in out

"Viac-menej to bude rovnaké ako tento rok. Sezónu začnem v Argentíne na pretekoch Tour de San Luis. V minulosti som ich absolvoval dvakrát. Následne budú dôležité jarné klasiky Miláno - San Remo, Okolo Flámska, Paríž - Roubaix a potom Tour de France. Roubaix zostáva cieľom číslo jeden, ale sústredím sa na všetky veľké preteky. V tomto roku som nebol príliš spokojný s jarnou časťou, ale získal som viac skúseností," cituje Petra Sagana server cyclingnews.com.


Žilinský rodák napriek jarnému neúspechu neskôr získal štvrtý zelený dres na Tour de France a na záver sezóny naplno zažiaril na majstrovstvách sveta v americkom Richmonde, kde si vyjazdil v pretekoch elite s hromadným štartom zlatú medailu. V roku 2016 bude na sebe nosiť dúhový dres určený pre svetového šampióna a možno bude ešte pod väčším tlakom na veľkých pretekoch.

 

"Možno áno, možno nie. Víťazstvo na MS bol skvelý pocit, som veľmi šťastný, že som majster sveta. Je to najlepší výsledok, v aký som mohol dúfať, ale budem pokračovať v jazdení s vášňou. Pretekárska mentalita sa nemení. Jedinou zmenou je to, že to budem robiť v jednom z najkrajších dresov v cyklistike," pokračoval Peter Sagan a neskôr dodal: "Nie som žiadna superhviezda. Tými sú herci alebo speváci. Je to pre mňa niečo veľmi vzdialené. Lance Armstrong bol superhviezda a ľudia ho poznali v cyklistike aj mimo nej. Ja by som možno mohol byť niekým takým v cyklistike, ale nie v normálnom svete. Musíte sa udržiavať pri zemi, nikto nevie lietať."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies