VIDEO Sagan sa dočkal prvého víťazstva po 261 dňoch

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 18:28 • 2 min
VIDEO Sagan sa dočkal prvého víťazstva po 261 dňoch

PORTO SANT´ELPIDIO - Slovenský cyklista Peter Sagan sa po 261 dňoch dočkal víťazstva, v pondelok triumfoval v 6. etape pretekov Tirreno - Adriatico z Rieti do Porta Sant´Elpidio.

slovakia

left justify in out

Sagan sa presadil v dlhej cieľovej rovinke "zmoknutej" etapy pred Nemcom Geraldom Ciolekom a Belgičanom Jensom Debusscherem. Žilinčan si skvele načasoval záverečný špurt a potvrdil pozíciu vedúceho muža bodovacej súťaže na tomto podujatí. Prvenstvo by mu už nemalo uniknúť, keďže v utorok je na programe záverečná časovka. Do svetového rebríčka UCI si Sagan pripísal šesť bodov. 

 

Trojnásobný držiteľ zeleného dresu pre najlepšieho v bodovacej súťaži Tour de France sa pred pondelkom naposledy tešil z úspechu v rámci slovenského šampionátu v júni v Slavkove pri Brne. Odvtedy do triumfu v Porte Sant´Elpidiu sa dostal 23-krát do najlepšej päťky výsledkovej listiny. Na Tour de France bol počas prvých siedmich dní vždy v Top 5, ale ani raz nezvíťazil. Na Vuelte bol druhý, tretí či štvrtý a nepodarilo sa mu uspieť ani na majstrovstvách sveta. 

"Fakt som vyhral po deviatich mesiacoch?" ironicky sa spýtal Sagan v rámci rozhovoru pre RAI Sport a dodal: "Samozrejme, že som veľmi šťastný. Musím poďakovať celému tímu, odviedol skvelú prácu. Dúfam, že sa tým mňa začína nové obdobie úspechov. Či sa to prejaví už na Miláno - San Remo? Nechajme sa prekvapiť." 

 

Sagan neskôr prostredníctvom svojej oficiálnej prezentácie na Facebooku duplikoval: "Musím poďakovať celému tímu, lebo dnes toho pre mňa odpracoval veľmi veľa. Bola to náročná etapa - nie profilom, ale počasím. Celý deň bolo sedem stupňov a pršalo. V poslednom kopci sme sa rozhodli, že zaútočíme a uvidíme, čo sa stane. Ťahal aj Alberto, aby sme roztrhali pelotón, čo nám aj vyšlo. Som nesmierne rád, že sa mi podarilo zvíťaziť. Najmä vzhľadom na úsilie celého tímu, ale aj pre seba: že som po toľkých mesiacoch znova vyhral. Ďakujem všetkým." 

 

 

 

 

Podľa Gazzetta dello Sport Sagan skonštatoval: "Vždy bažím po triumfe. Nemôžem sa uspokojiť s druhými miestami. Už som tie pódiové pozície bez víťazstvá ani nerátal. Že ich bolo pätnásť? To je zlé. Mám však o skúsenosť viac, život sa skladá z výšin aj pádov." 

 

Majiteľ tímu Oleg Tiňkov prostredníctvom Twitteru napísal: "Tlak? Veľký talent je vždy pod tlakom seba a/alebo Boha. A ak máte multimiliónový kontrakt v eurách, potom o to viac. Ja sám sa vystavujem tlaku denne." 

 

 

Modrý dres vedúceho muža Tirreno - Adriatico si udržal naďalej kolumbijský cyklista Nairo Quintana z tímu Movistar. Pred záverečnou časovkou má pred Baukem Mollemom náskok 39 sekúnd, tretí Rigoberto Urán zaostáva o 48 sekúnd. Sagan figuruje na 46. mieste s odstupom 20:41 min. 

 


 

Výsledky - cyklistické preteky Tirreno - Adriatico:


6. etapa (Rieti - Porto Sant´Elpidio, 210 km): 1. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo 5:04:13 h, 2. Gerald Ciolek (Nem.) MTN - Qhubeka, 3. Jens Debusschere (Belg.) Lotto Soudal, 4. Magnus Cort Nielsen (Dán.) Orica GreenEdge, 5. Maximiliano Richeze (Arg.) Lampre-Merida, 6. Edvald Boasson Hagen (Nór.) MTN - Qhubeka - všetci čas ako víťaz 

Poradie po 6. etape: 1. Nairo Quintana (Kol.) Movistar 24:58:58 h, 2. Bauke Mollema (Hol.) Trek Factory +39 s, 3. Rigoberto Urán (Kol.) Etixx - Quick-Step +48, 4. Thibaut Pinot (Fr.) FDJ +57, 5. Alberto Contador (Šp.) Tinkoff-Saxo +1:03 min, 6. Adam Yates (V. Brit.) Orica-GreenEdge 1:04,... 46. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +20:41 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona