Sagan sa chystá aj s rodinou navštíviť pápeža Františka, pripravil si aj dvojkolesový darček

NETKY.SK • 11 Január 2018, 09:49 • 2 min
Sagan sa chystá aj s rodinou navštíviť pápeža Františka, pripravil si aj dvojkolesový darček

Sydney - Trojnásobný majster sveta Peter Sagan odštartuje novú sezónu 2018 rovnako ako vlani v Austrálii. Už o pár dní ho čaká prvé etapové podujatie Tour Down Under, ktorému predchádza klasika v okolí Adelaide People's Choice Classic. V januári chce dokonca navštíviť v sprievode svojich najbližších aj pápeža Františka.

slovakia

left justify in out

Úradujúci majster sveta v cestnej cyklistike priletel k protinožcom už 5. januára a odvtedy sa so spolujazdcami z Bora-Hansgrohe pripravujú na úvod ročníka. Vlani sa mu na Tour Down Under celkom darilo, keď trikrát obsadil druhé miesto, pričom ho vždy zdolal domáci Caleb Ewan, tentoraz sa chce opäť pobiť o etapové vavríny. "Sú to prvé preteky v sezóne a ja som tu na to, aby som sa pokúsil konkurovať najlepším jazdcom. No uvidíme, ako to pôjde. Ešte stále pracujem na mojej kondícii," povedal pred stredajším tréningom.

 

V januári navštívi Vatikán

Z Austrálie sa presunie do pohoria Sierra Nevada v Španielsku, kde absolvuje vysokohorský kemp. Potom 24. januára navštívi Vatikán a mal by sa stretnúť aj s pápežom Františkom, ktorého by mal podľa talianského šporotvého denníka Gazzetta dello Sport, požiadať, aby pokrstil jeho syna Marlona a zároveň mu darovať bicykel Specialized Venge vyzdobený pápežskými insígniami.

 

Špeciálny darček pre pápaža Františka

Stretnutie u najvyššieho predstaviteľa cirkvi sprostredkoval obchodný riaditeľ spoločnosti Volkswagen Italia Andrea Calcagni. Na osobnej audiencii 3-násobný majster sveta odovzdá exkluzívny model svojho súťažného bicykla."Bude to špeciálny model Venge, ktorý bude odrážať biele svetlo v tme a bude obohatený jedinečnými detailmi, ako sú logá Vatikánu, pápežský erb a dokonca argentínska vlajka spolu s menom Francesco, " uviedol pre taliansky denník Ermanno Leonardi zo spoločnosti Specialized.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies