Sagan s Dillierom mali porušiť na Paríž-Roubaix pravidlá, aký je konečný verdikt komisára pretekov?

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 15:56 • 2 min
Sagan s Dillierom mali porušiť na Paríž-Roubaix pravidlá, aký je konečný verdikt komisára pretekov?

ROUBAIX - Peter Sagan skvelým nástupom 54 km pred cieľom a víťazným záverečným šprintom na velodróme v Roubaix získal jedno z najcennejších víťazstiev svojej profikariéry na ceste. Pokuta 1000 švajčiarskych frankov neminula slovenského víťaza nedeľňajších cyklistických pretekov ani celkovo druhého Švajčiara Silvana Dilliera.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je "neoprávnené doplnenie paliva" v záverečných 20 km, čo v preklade do normálnej reči znamená porušenie pravidiel o prijatí stravy či pitia, čiže občerstvenia, od členov ich tímov. Ide o porušenie pravidla 12.1.040/23 Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Pokutu 1000 CHF musia zaplatiť obaja jazdci, ale aj ich družstvá Bora-Hansgrohe, resp. Ag2r La Mondiale. Informuje o tom web Cycling Weekly s odvolaním sa na správu komisára pretekov Paríž-Roubaix.

Podobné pokuty nie sú výnimočné v cyklistickom pelotóne. Brit Christopher Froome dodatočne prišiel o 20 sekúnd zo svojho náskoku v celkovom poradí Tour de France v roku 2013, keď v 13. etape neoprávnene prijal výživový gél od svojho vtedajšieho tímového kolegu Richieho Porteho. Stalo sa tak počas cieľového stúpania na slávnom francúzskom kopci Alpe d´Huez.

 

Vlani na Tour de France 20-sekundovú penalizáciu vyfasovali Kolumbijčan Rigoberto Urán a Novozélanďan George Bennett z toho istého dôvodu. Napokon však nebolo hodnoverne preukázané, že obaja jazdci prevzali občerstvenie od členov svojich tímov a 20 sekúnd v celkovom poradí sa im opäť odrátalo.

Peter Sagan skvelým nástupom 54 km pred cieľom a víťazným záverečným šprintom na velodróme v Roubaix získal jedno z najcennejších víťazstiev svojej profikariéry na ceste. K trom titulom majstra sveta v sérii a triumfu na pretekoch Okolo Flámska pridal aj prvenstvo na Kráľovnej klasík. Sagan aktuálne má v zbierke už 104 profesionálnych víťazstiev. V tomto roku triumfoval aj na jednej z etáp pretekov Tour Down Under a tiež na flámskej klasike Gent-Wevelgem.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies