Sagan pred štartom Miláno-San Remo: Na rolu favorita som zvyknutý a cítim sa vo forme

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 18:20 • 2 min
Sagan pred štartom Miláno-San Remo: Na rolu favorita som zvyknutý a cítim sa vo forme

MILÁNO - Peter Sagan je pred štartom prvej z tzv. monumentálnych klasík Miláno-San Remo pokojný. Slovenský cyklista má v úvode sezóny výbornú formu, ktorú potvrdil aj na pretekoch Tirreno-Adriatico, a v sobotu na 108. ročníku slávneho podujatia bude patriť medzi hlavných ašpirantov na víťazstvo.

slovakia

left justify in out

Záverečné dni pred sobotňajším štartom strávil tréningom pri jazere Lago di Garda. Lídrovi tímu Bora-Hansgrohe pozícia favorita prekážať nebude, je na ňu zvyknutý.

 

"Príliš sa nad tým nezamýšľam. A tlak už nepociťujem. V každých pretekoch, na ktorých štartujem, ma považujú za jedného z favoritov. Za tých sedem rokov, čo jazdím, som si na to už zvykol," povedal Sagan v rozhovore pre portál cyclingnews.com.

 

Profil klasiky Miláno-San Remo dvojnásobnému majstrovi sveta vyhovuje. V závere 291-kilometrovej trate čakajú jazdcov dve stúpania na Cipressu a Poggio a potom dlhý dojazd do cieľa, ktorý bude na ikonickej Via Roma. Sagan sa pred štartom cíti v pohode. "Uvidíme, čo sa v sobotu stane. Nateraz som rád, že sa cítim vo forme, na Tirreno-Adriatico sa mi darilo," vravel. V záverečnom zjazde z Poggia bude jazdcom komplikovať situáciu nevyspytateľný vietor. "V predchádzajúcich rokoch fúkal počas zjazdu silný protivietor. Je ťažké sa pred ním schovať a ísť do úniku. Ak chcete byť úspešný, musíte mať jednoducho dobrý deň," dodal Sagan, ktorý vlani skončil na rovnakom podujatí dvanásty.

 

Okrem Petra Sagana sa na 108. ročníku Miláno-San Remo predstaví aj jeho starší brat a tímový kolega Juraj. Preteky sa začínajú v sobotu o 11.00 h.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies