Sagan počas Paríž-Roubaix bude šetriť energiu na záver

NETKY.SK • 9 Apríl 2016, 15:37 • 2 min
Sagan počas Paríž-Roubaix bude šetriť energiu na záver

PARÍŽ - Slovenský cyklista Peter Sagan bude po triumfoch na Gent-Wevelgem a Okolo Flámska útočiť na prvenstvo aj na nedeľňajších pretekoch Paríž-Roubaix, čím by skompletizoval víťazný hetrik na klasikách s dlažobnými kockami. Úradujúci majster sveta bol na tradičnom podujatí, ktoré zdobia prívlastky ako Peklo severu či Kráľovná klasík, zatiaľ najvyššie na 6. mieste (v roku 2014).

slovakia

left justify in out

"Paríž-Roubaix sú veľmi ťažké preteky a ich výsledok je opäť nepredvídateľný. Pokúsim sa držať stále na špici a šetriť svoju energiu na finále a bez akýchkoľvek pochybností sa budem spoliehať na pomoc všetkých mojich spolujazdcov," uviedol Sagan na svojej facebookovej stránke.

 

Na trati 114. ročníka s dĺžkou 257,5 km bude až 27 sektorov s dokopy 52,8 km povrchu s dlažobnými kockami, ktoré sú najmä za dažďa pre cyklistov veľmi nebezpečné. Dvadsaťšesťročný Sagan patrí medzi najväčších favoritov na triumf. "V posledných pár týždňoch som ukázal, že som dobre pripravený, ale každé preteky sú iné. Bude veľmi ťažké prekvapiť mojich súperov, rovnako ako počas Okolo Flámska. Uvidíme, ako sa preteky budú vyvíjať. Verím, že budem robiť správne rozhodnutia," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies