Sagan po odstúpení na Okolo Lombardska: Nemalo zmysel to siliť

NETKY.SK • 7 Október 2013, 14:00 • 2 min
Sagan po odstúpení na Okolo Lombardska: Nemalo zmysel to siliť

BERGAMO - Únava z náročnej sezóny a nepriaznivo sa vyvíjajúce preteky sa podpísali pod rozhodnutie slovenského cyklistu Petra Sagana odstúpiť z nedeľňajšieho 242 km dlhého podujatia Okolo Lombardska. Jazdec tímu Cannondale zosadol z bicykla približne na 80. kilometri, keď sa dostal pod prvý kopec. Dvadsaťtriročný Žilinčan tak prepásol možnosť dostať sa do čela svetového rebríčka Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI), v ktorom klesol z tretej na štvrtú priečku.

slovakia

left justify in out

"Prvý kopec Valico di Valcava bol na 80-tom kilometri a mal cez jedenásť kilometrov pri priemernom sklone ôsmich percent. A práve tam ma utrhli a vpredu bola už skupinka s náskokom. Z môjho pohľadu už nemalo zmysel to ďalej siliť, tak som radšej odstúpil," uviedol Sagan na svojom oficiálnom facebookovom účte.

Slovenský rýchlik, ktorý patril medzi hlavných favoritov na triumf na jednodňovej klasike, však môže hovoriť o úspešnom roku. "Sezóna bola skutočne dlhá a namáhavá a potrebujem si aj oddýchnuť. Myslím si, že to bol úspešný rok, čoho dôkazom je vyše dvadsať víťazstiev. Darilo sa mi nielen na jarných klasikách, ale aj na ďalších podujatiach. Získal som zelený dres na pretekoch Tour de France, Okolo Kalifornie, Okolo Švajčiarska, USA Pro Challenge, Tour of Alberta, obhájil som titul majstra Slovenska a na svetovom šampionáte som obsadil šiestu priečku," bilancoval doterajší priebeh sezóny.

Koncom októbra čakajú Sagana ešte preteky v Japonsku a potom príde na rad vytúžená dovolenka. "Záverom sa chcem poďakovať spolujazdcom a všetkým pracovníkom z tímu Cannondale, celému môjmu osobnému tímu a samozrejme všetkým priaznivcom, ktorí ma podporovali priamo na pretekoch alebo doma pri televízoroch a držali mi palce," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies