Sagan po 2. mieste: "Chceli sme vyhrať a venovať to Scarponimu"

NETKY.SK • 11 Marec 2018, 18:43 • 2 min
Sagan po 2. mieste: "Chceli sme vyhrať a venovať to Scarponimu"

FILOTTRANOA - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil druhú priečku v nedeľňajšej 5. etape pretekov Tirreno – Adriatico, ktorá viedla z Castelraimonda do Filottranoa a merala 174 km. Jazdec stajne Bora-hansgrohe zaostal o sedem sekúnd za víťazným Britom Adamom Yatesom z tímu Mitchelton – Scott.

slovakia

left justify in out

Tretie miesto obsadil Michal Kwiatkowski z tímu Sky, ktorý sa vďaka časovej bonifikácii dostal na priebežnú prvú priečku v celkovom hodnotení.

 

"Dnes to bola na Tirreno-Adriatico špeciálna etapa. Chceli sme získať víťazstvo a venovať ho Michele Scarponimu, jeho vdove a deťom, no nevyšlo to. Mal som dobré nohy a tím pracoval výborne, takže som sebavedomý, čo sa týka veľkých cieľov do ďalšej sezóny," povedal Sagan pre oficiálnu stránku tímu. Trojnásobný majster sveta figuruje v celkovom poradí na 48. mieste s mankom takmer 19 minút.

 

Etapa bola venovaná pamiatke Michele Scarponiho, ktorý zahynul v roku 2011 pri rannom tréningu, keď sa zrazil s nákladným autom. Jej profil bol vlnitý, pričom do cieľa sa finišovalo do kopca. Rozhodovalo sa až v samom závere, keď sa 11 kilometrov pred koncom snažili najmä jazdci tímu Mitchelton – Scott roztrhať balík.

 

Peter Sagan sa však držal čelnej skupiny a mal dobré vyhliadky na umiestnenie medzi najlepšími. Štyri kilometre pred cieľom šliapol do pedálov Adam Yates, v kopci si vytvoril dostatočný náskok a napokon si vybojoval etapový triumf. Šprint skupiny za ním vyhrala Sagan.

 

výsledky 5. etapy pretekov Tirreno – Adriatico:

1. Adam Yates (V.Brit/Mitchelton-Scott) 4:16:35, 2. PETER SAGAN (SR/BORA-hansgrohe), 3. Michal Kwiatkowski (Poľ./Team Sky), 4. Tiesj Benoot (Hol/Lotto Soudal), 5. Rigoberto Uran (Kol./Education First-Drapac), 6. Geraint Thomas (Nem./Team Sky), 7. Mikel Landa (Špa./Movistar), 8. Jaime Roson (Špa./Movistar), 9. Romain Bardet (Fra./Ag2r La Mondiale), 10. Damiano Caruso (Tal./BMC Racing Team) - všetci + 7 sekúnd

 

Priebežné poradie po 5. etape:

1. Kwiatkowski 21:31:28, 2. Caruso + 3s, 3. Landa + 23, 4. Thomas + 29, 5. Uran + 34, 6. Yates + 36, 7. Davide Formolo (Tal./Bora-hansgrohe) + 37, 8. Benoot + 39, 9. George Bennett (N.Zél./Team Lotto Jumbo) + 41, 10. Roson + 47, ... 48. P. SAGAN +18:57



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona