Sagan nezvládol záver na E3 Harelbeke, triumf Thomasa

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 17:35 • 2 min
Sagan nezvládol záver na E3 Harelbeke, triumf Thomasa

HARELBEKE 27. marca (SITA) - Slovenský cyklista Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) neobhájil víťazstvo na pretekoch WorldTour E3 Harelbeke.

slovakia

left justify in out

 Na 218 km dlhej trase so štartom aj cieľom v Harelbeke sa v závere presadil Brit Geraint Thomas z tímu Sky pred Čechom Zdeňkom Štybarom (Etixx - Quick-Step). Sagan odtiahol záverečných 30 km vpredu práve s nimi, ale v samom závere nestačil dvojici svojich súperov a napokon prišiel do cieľa v pokojnom tempe s odstupom 1:14 min v poli porazených.

 

"Tých šesť týždňov medzi pretekmi Paríž - Nice a Paríž - Roubaix je pre mňa veľmi dôležitých. Záver na Paríž - Nice, to bolo pre mňa veľké sklamanie, preto má aktuálne víťazstvo pre mňa veľký význam," cituje Gerainta Thomasa server Cyclingnews. 

 

Thomas sa odpútal z tria v úniku 4 km pred cieľom a stavil na dlhý špurt. Jeho nástup Štybar a Sagan nezachytili, a tak si Thomas pripísal prvé "klasikárske" víťazstvo v kariére. 

 

Preteky E3 Harelbeke boli pre najlepších cyklistov prípravou na jeden z vrcholov sezóny jarných klasík - Okolo Flámska. 

 

Trojica Štybar, Thomas a Sagan sa odpútala od ostatných 38 km pred cieľom v stúpaní na Oude Kwaremont. Silné trio si zakrátko vybudovalo náskok 30 sekúnd. Keď 10 km pred cieľom ich náskok narástol na 40 sekúnd, bolo čoraz pravdepodobnejšie, že víťaz sa zrodí práve z tohto  Saganovi už v úvode odpadol jeden z veľkých súperov. Švajčiar Fabian Cancellara sa zaplietol do hromadného pádu na "kockách" a s bolesťami ruky a chrbta musel z pretekov odstúpiť. Cancellara vyhral E3 Harelbeke trikrát za ostatných päť rokov. 

 

E3 Harelbeke boli prvou jarnou klasikou v Belgicku, kde sa jazdí na obávaných mačacích hlavách, čiže kockách. Na cestách západného Flámska absolvovali cyklisti aj celkovo 17 stúpaní na viacero kopčekov známych aj z pretekov Okolo Flámska, akými sú Paterberg či Oude Kwaremont. 


Výsledky - piatok: 

E3 Harelbeke (218 km): 1. Geraint Thomas (V. Brit.) Team Sky 5:14,57 h, 2. Zdeněk Štybar (ČR) Etixx-Quick Step +25 s, 3. Matteo Trentin (Tal.) Etixx-Quick Step +38, 4. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša, 5. Sep Vanmarcke (Bel.) Lotto NL - Jumbo, 6. Matti Breschel (Dán.) Tinkoff-Saxo - všetci +38,... 30. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +1:14 min 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies