Sagan nenašiel premožiteľa ani v 3. etape Okolo Kalifornie

NETKY.SK • 16 Máj 2012, 06:45 • 2 min
Sagan nenašiel premožiteľa ani v 3. etape Okolo Kalifornie

Sagan nenašiel premožiteľa ani v 3. etape Okolo Kalifornie - Ostatné športy V bombastickej forme na pretekoch okolo Kalifornie pokračuje slovenský cyklista Peter Sagan.

slovakia

left justify in out

img

V bombastickej forme na pretekoch okolo Kalifornie pokračuje slovenský cyklista Peter Sagan. Pretekár stajne Liquigas-Cannondale nenašiel premožiteľa ani v 3. etape zo San jose do Livermoreu (185,5 km) a zaznamenal už tretie etapové vavríny v rade. 
Sagan po spanilej jazde vedie aj v priebežnom poradí, keď má po bonuse pre víťaza 12-sekundový náskok pred Austrálčanom Heinrichom Hausslerom, ktorý znovu skončil v etape tesne za Slovákom. Tretí došpurtoval v utorok do cieľa Belgičan Tom Boonen. 
Tretia etapa niesla so sebou aj prvé výstupy, z nich najnepríjemnejší bol ten na Mount Diablo, pokusy o trháky však pelotón zakaždým eliminoval. Pár kilometrov pred cieľom, po zahltení poslednej ambicióznej dvojice Michael Rodriguez Galindo-Nicolas Roche, začali tempo udávať cyklisti Saganovho Liquigasu a pripravovali tak dobrú pozíciu pre svojho šprintéra. Dojazd bol tentokrát veľmi tesný, ale i dramamtický. Ešte niekoľko desiatok metrov pred cieľom mal navrch Haussler, Sagan ho však v záverečnom frenetickom špurte predbehol, ale vyhral len rozdielom niekoľkých centimetrov. 
"Bolo to pre mňa prekvapením. Mám radosť z výhry, ktorej vďačím môjmu tímu, pretože pracoval výborne pre mňa," cituje cyclingnews.com dojmy Sagana po etape. Slovenský šprintérksky špecialista však si však príliš neveril vo veci udržania žltého trička až do cieľa, ktorý bude po 8 etapách v Los Angeles. "Budú to ťažké preteky pre mňa. Šiesta a siedma etapa je plná svahov a ani v časovke nevynikám príliš, možno sa pokúsim udržať si vedúcu pozíciu ešte jeden deň a po časovke uvidíme. Ale nemyslím si, že by som si tričko dokázal udržať až do konca," doplnil Sagan. 
V dobrých výkonoch pokračuje aj druhý Slovák v pelotóne Peter Velits. Jazdca tímu Omega Pharma-Quickstep klasifikovali v etape na 19. mieste a v celkovom poradí mu patrí s polminútovou stratou na Sagana priebežné 12. miesto. 
Preteky budú pokračovať najdlhšou, 209,5-kilometrovou etapou v stredu, ktorá bude viesť zo Sonory do Clovisu. 

Poradie v 3. etape:
1. Peter SAGAN (SR/Liquigas-Cannondale) 4:50:49 h, 2. Heinrich Haussler (Aus./Garmin-Barracuda), 3. Tom Boonen (Bel./Omega Pharma-Quickstep), 4. Alexander Candelario (USA/Team Optum), 5. Lloyd Mondory (Fr./AG2R), 6. Fred Rodriguez (USA/Team Exergy), ... 19. Peter VELITS (SR/Omega Pharma-Quickstep) všetci rovnaký čas ako víťaz

Priebežné poradie po 3. etape:
1. SAGAN 14:34:54 h, 2. Haussler +12 s, 3. Jeffrey Louder (USA/United Healthcare) +24, 4. Rodriguez, 5. Ben Jacques-Maynes (USAúBissell Cycling) obaja +26, 6. Marc de Maar (Hol. Antily/United Healthcare) +27, ...12. P. VELITS +30

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona