Sagan: Nejde to, všetci si myslia, že som najlepší

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 19:20 • 2 min
Sagan: Nejde to, všetci si myslia, že som najlepší

GAP - Stodruhý ročník cyklistickej Tour de France má za sebou 16 etáp a v desiatich z nich Peter Sagan útočil na etapové víťazstvo.

slovakia

left justify in out

Nedočkal sa ho ani raz, ale v pondelok opäť predviedol veľký kus zo svojej cyklistickej výnimočnosti. Bojovník v zelenom tričku vedúceho jazdca bodovacej súťaže nezostal nič dlžný svojej povesti ani v 201 km dlhej etape s dojazdom v meste Gap. Už piatykrát finišoval druhý, tentoraz s polminútovým odstupom za víťazným Španielom Rubenom Plazom-Molinom, ktorý absolvoval záverečné kilometre v sóloúniku.

 

Sagan mal na vrchole jednotkového stúpania na Col de Manse (1268 m) 12 km pred cieľom minútový odstup za Plazom-Molinom. Nasledoval náročný zjazd do cieľa vo výške 745 m, kde Sagan ukázal svoje technické aj rýchlostné kvality, stiahol pol minúty, ale na reálny boj o prvenstvo to už nestačilo. Jeho partneri z úniku za ním v záverečných 10 km výrazne zaostali. A to mal Sagan v nohách náročné únikové kilometre aj z predchádzajúcich troch etáp, kde tiež útočil na víťazstvo. 

 

 

 

Posted by Peter Sagan on 20. júl 2015

 

"Sám proti všetkým nič nezmôžem," cituje Petra Sagana po 16. etape server Le Tour. Po piatom druhom mieste na trase TdF 2015 Sagan použil aj trochu irónie. "Zase som skončil druhý. Všetci cyklisti sú moji kamaráti, ale žiadny z nich ma nepustí samého do úniku. Je veľmi ťažké vyhrať po samostatnom úniku. V tom zjazde som bol rýchly, veril som si. Nemôžem však vyhrať, keď si všetci o mne myslia, že som najlepší. Nejde to. V úniku všetci predo mnou zatvorili dvere. Je to ťažké, ale ja chcem byť stále vpredu a víťaziť," zakončil Sagan, ktorému pred príchodom pelotónu do Álp patrí 26. miesto v celkovej klasifikácii. 

 

Šéf Saganovho tímu Oleg Tiňkov obdivuje 25-ročného Slováka za jeho odhodlanie a výdrž v súboji o etapové víťazstvá, ktoré mu na TdF už dva roky odolávajú. !Som možno ešte viac smutný ako Peter. Neuveriteľne sa snaží, podľa mňa je najsilnejší muž na tejto Tour. Minimálne jedno víťazstvo by si určite zaslúžil," citoval Tiňkova server sports.fr. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies