Sagan navštívil majstra sveta F1 Alonsa v sídle Ferrari

NETKY.SK • 2 Október 2013, 15:57 • 2 min
Sagan navštívil majstra sveta F1 Alonsa v sídle Ferrari

MARANELLO - Španielsky pretekár stajne F1 Ferrari Fernando Alonso privítal Petra Sagana priamo v sídle legendárnej automobilky v Maranelle, kde si slovenský cyklista vyskúšal aj jazdu na najrýchlejšom cestnom automobile tejto značky F12Berlinetta.

slovakia

left justify in out

Alonso je nadšencom cyklistiky a so Saganom sa stretol už v nedeľu pred jeho vystúpením na majstrovstvách sveta vo Florencii, kde navštívil autobus slovenskej výpravy. Hneď na druhý deň už dvadsaťtriročného pretekára stajne Cannondale a vicemajstra sveta Joaquima "Purita" Rodrigueza zo Španielska previedol po továrni Ferrari.

Okrem prehliadky Maranella si obaja vyskúšali jazdu na najvýkonnejšom automobile značky - F12Berlinetta. "Bol to skvelý deň. Spoznať Fernanda a potom prísť sem do Maranella, to všetko za dva dni. O tom sa mi nemohlo ani snívať," uviedol Sagan pre oficiálnu stránku automobilky www.ferrari.com. S Alonsom sa pritom prvýkrát osobne stretol vo Florencii. "Prišiel, predstavil sa a potom ma pozval pozrieť sa, kde sa vyrábajú autá Ferrari. Pre niekoho ako som ja, kto je skoro väčší fanúšik áut ako bicyklov, bolo neuveriteľné navštíviť továreň a múzeum," dodal.

Alonso sa nezaujíma o cyklistiku iba ako fanúšik, ale v poslednej dobe viackrát avizoval, že uvažuje aj o vlastnom profesionálnom tíme. Začiatkom septembra oznámil, že plánuje kúpiť tím Euskaltel za približne šesť miliónov eur, aby ho zachránil pred krachom. Rokovania však nakoniec stroskotali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies