Sagan napokon do Banskej Bystrice nepríde, cykloturistom sa aj tak prihovorí

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 17:16 • 2 min
Sagan napokon do Banskej Bystrice nepríde, cykloturistom sa aj tak prihovorí

BANSKÁ BYSTRICA - Plánovaná návšteva úradujúceho majstra sveta v cestnej cyklistike Petra Sagana v Banskej Bystrici sa nakoniec neuskutoční. Pôvodne mal tento cyklistický fenomén vystúpiť s príhovorom v sobotu 30. apríla na slávnostnom otvorení druhej sezóny Barborskej cesty, ktorá je v tomto roku doplnená aj o novú cyklotrasu.

slovakia

left justify in out

Za organizátorov to agentúre SITA potvrdil Juraj Slašťan. „Peter sa nám ospravedlnil, nakoľko v sobotu bude štartovať na pretekoch českého pohára v Tepliciach. Prítomných napriek tomu pozdraví prostredníctvom písomného príhovoru, ktorý nám už poslal. Kto ho prečíta, to vám zatiaľ neprezradím, možno to bude prekvapenie,“ uviedol.

 

„Napriek tomu verím, že sa v sobotu o 10:00 zídeme pri Barbakane na námestí Štefana Moyzesa v čo najväčšom počte. Aj keď Peter nebude prítomný, verím, že jeho posolstvo patrične dotvorí atmosféru podujatia,“ doplnil. Slávnostné otvorenie novej cyklotrasy bude v sobotu pokračovať v jednej zo zastávok Barborskej cesty, bývalej baníckej obci Špania Dolina, kam sa účastníci presunú pešo i na bicykloch.


Barborská cesta má 188 kilometrov a je rozdelená do deviatich etáp. Spája slávne banské mestá ako sú Banská Bystrica, Kremnica a Banská Štiavnica. Po trase sv. Barbory návštevník spozná významné pamiatky a miesta, napríklad oltár v kostole Nanebovzatia Panny Márie v Banskej Bystrici, Banský náučný chodník v Španej Doline, Baziliku minor na Starých Horách, Harmaneckú jaskyňu, geografický stred Európy Kremnické Bane i najstaršiu mincovňu v Kremnici.

 

Iniciátorom projektu bolo občianske združenie Banský región – Terra Montanae. Teší sa aj podpore banskobystrickej radnice a Oblastnej organizácie cestovného ruchu stredné Slovensko. Od tohto roku môžu rozšíriť rady pútnikov aj cykloturisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies