Sagan na Tirreno-Adriatico so šancou na prvý triumf v dúhovom drese

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 21:17 • 2 min
Sagan na Tirreno-Adriatico so šancou na prvý triumf v dúhovom drese

LIDO DI CAMAIORE - Na utorňajšej tlačovej konferencii pred cyklistickými pretekmi Tirreno-Adriatico sa predstavili tradične najväčší favoriti na celkový triumf, no organizátori pozvali spomedzi ostatných účastníkov aj jedného klasikára. Bol ním Slovák Peter Sagan, ktorý by chcel na podujatí získať prvý etapový triumf v dúhovom drese úradujúceho majstra sveta.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný pretekár stajne Tinkoff tento rok stále čaká na vavríny, pričom zatiaľ nazbieral dve druhé a štyri štvrté miesta. Zemiaková medaila sa mu ušla aj na poslednej klasike Strade Bianche, keď o 13 sekúnd zaostal za vedúcim triom. "Strade Bianche pre mňa nebola pohroma a táto tlačovka je aj tak o Tirrene," odvetil na otázku o svojej forme. "Strade je už minulosť, ale pre mňa to boli celkom dobré preteky, pričom boli iba tretie v tejto sezóne. Dúfam, že moja forma ide hore," citoval ho portál cyclingnews.com.

 

Sagan si už prezrel jednotlivé etapy sedemdňových pretekov, no nechcel povedať, v ktorej z nich si trúfa na prvenstvo. "Pozrel som si to, aby som vedel, čo kde dokážem. No ešte to neviem presne. Myslím si, že pôjdem pekne deň po dni," pokračoval. Profilovo by mu mohli sedieť viaceré etapy, napríklad hneď druhá so zvlneným profilom v druhej časti a miernym kopcom v závere. Podobne aj tretia, štvrtá či rovinatá šiesta. Preteky odštartujú už v stredu v Lido di Camaiore tímovou časovkou na 22,7 km a skončia sa v utorok časovkou jednotlivcov na 10,1 km v San Benedetto del Tronto.

 

Na tlačovke boli okrem neho favoriti na celkový triumf - napríklad domáci Vincenzo Nibali (Astana), Američan Tejay van Garderen (BMC), Kolumbijčan Rigoberto Uran (Cannondale) či Španiel Alejandro Valverde (Movistar). "Cez víkend sa mi pretekalo dobre. Strade Bianche je vždy ťažké (pozn. obsadil 15. miesto). Cítil som sa dobre, aj keď mi to úplne nevyhovovalo. V porovnaní s tým, keď som vyhral Tirreno, je teraz lepšie obsadenie. Z mojich skúseností viem, že úspech v jednotlivých etapách nerozhodne o celkovom poradí. Keď som vyhral ja, stalo sa to v posledných dvoch dňoch," povedal pre portál Nibali, ktorý vyhral podujatie v rokoch 2012 a 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona