Sagan na TdF 2017 lídrom Bory nebude: Nemci stavili na tohto Čecha

NETKY.SK • 23 Október 2016, 21:23 • 2 min
Sagan na TdF 2017 lídrom Bory nebude: Nemci stavili na tohto Čecha

BERLÍN - Spolu s Petrom Saganom a ďalšími Slovákmi bude za cyklistický tím Bora-Hansgrohe jazdiť v budúcej sezóne aj Čech Leopold König. Ako potvrdil v rozhovore pre portál idnes.cz, vedenie nemeckej stajne mu prisľúbilo pozíciu lídra tímu na Tour de France 2017.

slovakia

left justify in out

Český univerzál predviedol kvalitné výkony najmä na tohtoročnej Vuelte, kde sa dlho držal v najlepšej desiatke. Vedenie Bora-Hansgrohe ho uprednostnilo pred Rafalom Majkom, Poliak sa na TdF 2017 bude sústrediť na post top vrchára. O zelený dres - rekordný šiesty v kariére - zabojuje Peter Sagan. "Videli, že som na Vuelte končil v kopcoch medzi piatimi najlepšími a v časovke som bol druhý najlepší z jazdcov v celkovom poradí. Tak si asi povedali, že by to mala byť len otázka času, než sa vpredu presadím," povedal König. Šiesty muž Giro d'Italia 2015 je na pozíciu spolufavorita vo Francúzsku pripravený. "Som tak samozrejme aj trochu pod tlakom. Ale už vlani, keď som prišiel na Giro, som bol považovaný za siedmeho favorita. Už vtedy som sa s touto úlohou zoznamoval," dodal.

Bora-Hansgrohe bude niesť v budúcej sezóne výraznú slovanskú pečať. V tíme sú štyria Slováci (Peter Sagan, Juraj Sagan, Erik Baška, Michael Kolář), traja Poliaci (Rafal Majka, Maciej Bodnar, Pawel Poljanski) a okrem Königa aj jeho krajan Jan Bárta. Jedným zo športových riaditeľov bude kouč slovenskej reprezentácie Ján Valach. "V Bore máme zrazu vrátane realizačného tímu najmenej pätnásť ľudí zo slovanských krajín. Tým sa samozrejme znížil podiel Nemcov. Nepodpísali nikoho z nemeckej veľkej štvorky (Greipel, Kittel, Degenkolb, Martin), zákonite museli hľadať lídrov inde. Napriek tomu sa tím prezentuje a cíti ako nemecký a to je pre domáci trh dobrá správa," tvrdí König.

Bora-Hansgrohe bude debutovať v seriáli WorldTour 2017 na pretekoch Tour Down Under. Práve v južnej Austrálii odštartuje sezónu aj Peter Sagan. Dvojnásobný majster sveta sa do Adelaide vráti po siedmich rokoch, keď na TDU debutoval v roku 2010. V uplynulých rokoch začínal novú sezónu v Argentíne na pretekoch Tour de San Luis.

Tour Down Under 2017 odštartuje 15. januára. Na úvod čaká jazdcov 50 km dlhé kritérium, prvá etapa z Unley do Lyndochu sa pôjde o dva dni neskôr. Šesťetapové podujatie vyvrcholí v nedeľu 22. januára v uliciach Adelaide.

Súpiska Bora-Hansgrohe pre sezónu 2017:
Pascal Ackermann (Nem.), Shane Archbold (N.Zél.), Jan Bárta (ČR), Erik BAŠKA (SR), Cesare Benedetti (Tal.), Sam Bennett (Ír.), Maciej Bodnar (Poľ.), Emanuel Buchmann, Marcus Burghardt, Silvio Herklotz (všetci Nem.), Leopold König (ČR),Michael KOLÁŘ (SR), Patrick Konrad (Rak.), Rafal Majka (Poľ.), Jay McCarthy (Austr.), Jose Mendes (Portug.), Gregor Mühlberger (Rak.), Matteo Pelucchi (Tal.), Christoph Pfingsten (Nem.), Lukas Pöstlberger (Rak.), Pawel Poljanski (Poľ.),Juraj SAGAN, Peter SAGAN (obaja SR), Aleksejs Saramotins (Lot.), Andreas Schillinger, Michael Schwarzmann, Rudiger Selig (všetci Nem.)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona