Sagan na Okolo Švajčiarska už so 4. triumfom, P. Velits 119.

NETKY.SK • 15 Jún 2012, 07:24 • 2 min
Sagan na Okolo Švajčiarska už so 4. triumfom, P. Velits 119.

Sagan na Okolo Švajčiarska už so 4. triumfom, P.

slovakia

left justify in out

img

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale sa vo štvrtok tešil už zo svojho štvrtého víťazstva na pretekoch Okolo Švajčiarska. Dvadsaťdvaročný špurtér sa presadil v záverečných metroch 6. etapy z Wittnau do Bischofszellu (198,5 km).
      Sagan triumfoval aj v časovkárskom prológu, pondelňajšej tretej, resp. utorňajšej štvrtej etape pretekov. Na konte má v tomto roku už trinásť etapových prvenstiev. Štvrtkový náročný dojazd v uliciach Bischofszellu bol veľmi dramatický a Slovák už v posledných metroch musel ísť sám za seba. Súperi mu cestu za ďalším prestížnym etapovým vavrínom poriadne sťažili, ale Sagan situáciu, keď útočil v tesnej blízkosti bariéry zvládol skvelým spôsobom. Na druhé miesto odsunul Brita Bena Swifta z tímu Sky Procycling a na tretie Austrálčana Allana Davisa z Orica GreenEdge.
      "V závere na posledných metroch ma súperi zavreli, ale dokázal som sa vymaniť zo zložitej situácie. Som veľmi spokojný, že sa mi podarilo triumfovať. Chcem sa poďakovať opäť tímu za dobrú robotu," povedal bezprostredne po etape do televíznych kamier slovenský talent, ktorý je súčasne aj suverénnym lídrom bodovacej súťaže. V nej má na konte 102 bodov, druhý Švajčiar Michael Albasini (Orica GreenEdge) ich má na konte 36.
      "Konečne nepršalo, čo ma hneď na štarte potešilo. Po 50 kilometroch ušla menšia skupinka, ktorá mala náskok až vyše troch minút a len-len, že sme ich tesne pred cieľom dobehli. Záver bol veľmi dramatický, pretože do špurtu sa nahrnulo nečakane viacero jazdcov a posledné metre boli skutočne nepríjemné. Pripravil som si dobrú pozíciu v popredí, ale stále ma uzatvárali, dokonca v poslednej zákrute ma zablokoval na pravej strane pri pútači Brit Swift. Čakal som to, dobre to napokon dopadlo a vymanil som sa zo zovretia. A potom som sa pustil do šprintu, kde som opäť uspel," sprostredkoval slová slovenského cyklistu Petra Sagana jeho manažér Jozef Korbel.
      V priebežnom poradí naďalej vedie Portugalčan Rui Faria da Costa, ktorý má osemsekundový náskok pred Fränkom Schleckom z Luxemburska. Saganovi v priebežnom poradí patrí 62. pozícia. Na švajčiarskych cestách jazdí aj ďalší slovenský reprezentant, Peter Velits z tímu Omega Pharma - QuickStep stratil vo štvrtok takmer 5 minút a finišoval na 119. pozícii, v celkovom poradí mu patrí 79. miesto.

      výsledky 6. etapy (Wittnau - Bischofszell, 198,5 km):
      1. Peter SAGAN (SR/Liquigas-Cannondale) 4:30:08 h, 2. Ben Swift (V.Brit./Sky Procycling), 3. Allan Davis (Aust./Orica GreenEdge Cycling Team), 4. Michael Albasini (Švaj./Orica GreenEdge Cycling Team), 5. Oscar Freire Gomez (Šp./Kaťuša Team), 6. Lloyd Mondory (Fr./AG2R La Mondiale), 7. Marco Marcato (Tal./Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), 8. Alessandro Bazzana (Tal./Team Type 1 - Sanofi), 9. Matti Breschel (Dán./Rabobank Cycling Team), 10. Francesco Gavazzi (Tal./Pro Team Astana), ... 119. Peter VELITS (SR/Omega Pharma - QuickStep) +4:52

      celkové poradie: 1. Rui Alberto Faria Da Costa (Port./Movistar Team) 25:23:38, 2. Fränk Schleck (Lux./RadioShack-Nissan) +8 s, 3. Roman Kreuziger (ČR/Pro Team Astana) +15, 4. Thibaut Pinot (Fr./FDJ-Big Mat) +19, 5. Nicolas Roche (Írsko/AG2R La Mondiale) +21, 6. Thomas Löfkvist (Švéd./Sky Procycling) +21, ... 62. SAGAN +12:16, 79. VELITS +17:45

      bodovacia súťaž o najaktívnejšieho jazdca: 1. SAGAN 102 b, 2. Albasini 36, 3. Swift 25

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies