Sagan na Miláno-San Remo s jednotkou, môže byť ako Merckx

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 11:35 • 2 min
Sagan na Miláno-San Remo s jednotkou, môže byť ako Merckx

BRATISLAVA - Slovenský úradujúci majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan bude mať na sobotňajšej monumentálnej klasike Miláno-San Remo štartové číslo jeden.

slovakia

left justify in out

Organizátori pretekov, spoločnosť RCS Sport, zverejnila predbežnú štartovú listinu 107. ročníka La Classicissimy. Z favoritov v nej okrem 26-ročného Žilinčana figurujú aj víťaz z roku 2014 Alexander Kristoff, Fabian Cancellara, Mark Cavendish či Michael Matthews. Obhajca vlaňajšieho prvenstva John Degenkolb je mimo pre januárové zranenia zo sústredenia v Španielsku.


Pre jazdca tímu Tinkoff Petra Sagana bude Miláno-San Remo prvým vrcholom sezóny a úvodnou zo slávnych monumentálnych jarných klasík. Najlepšie umiestnenie dosiahol v roku 2013 ešte v drese Cannondalu, keď v záverečnom špurte sedemčlennej skupiny tesne prehral s Nemcom Geraldom Ciolekom. O rok neskôr obsadil desiatu priečku, vlani bol štvrtý rovnako ako v sezóne 2012. V 107. edícii to bude už jeho šieste vystúpenie. Ak by Sagan vyhral, stal by sa prvým majstrom sveta od roku 1975, ktorému by sa to podarilo. Vtedy to dokázal legendárny Belgičan Eddy Merckx.

 

Silný tím okolo seba bude mať aj Cancellara, ktorý ovládol Miláno-San Remo v sezóne 2008. Odvtedy obsadil aj tri druhé (2011, 2012, 2014) a jedno tretie miesto (2013). Kristoff, Cavendish aj Matthews mali solídny začiatok do roku 2016 a budú vážnymi ašpirantmi na prvenstvo. O slovo sa budú hlásiť tiež Saganov veľký rival Greg van Avermaet, Philippe Gilbert, vychádzajúca šprintérska hviezda Fernando Gaviria, Nacer Bouhanni či Vincenzo Nibali.


Celkovo sa na Miláno-San Remo predstaví 18 tímov s licenciou WorldTour, ktoré doplní sedem prokontinentálnych zoskupení. Tohtoročná edícia pretekov bude merať 291 km. Informácie pochádzajú z portálu Cyclingnews.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies