Sagan má za sebou prípravu na MS: Toto je jeho vízia

NETKY.SK • 23 September 2019, 09:55 • 2 min
Sagan má za sebou prípravu na MS: Toto je jeho vízia

GOOIK - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil 25. miesto na 16. ročníku pretekov Gooikse Pijl v Belgicku. Jazdec stajne Bora-Hansgorhe sa rovnako ako na klasike Primus sústredil na pomoc svoju tímovému kolegovi Pascalovi Ackermannovi. Dvadsaťpäťročný Nemec skončil v sobotu tesne druhý, no v nedeľu sa už tešil z triumfu.

slovakia

left justify in out

Na pretekárov čakalo 198,1 km mierne zvlnenej trasy so štartom a cieľom v meste Gooik. Počas celého priebehu sa na čele striedali skupinky v úniku, no hlavný balík nenechal nikoho ujsť a tak sa očakával hromadný dojazd. Ten bol o to náročnejší, že cesta na posledných desiatkach metrov pred cieľom stúpala do mierneho kopca. Sagan pracoval v závere pre Ackermanna, pokrýval útoky a rozbehol mu víťazný špurt. Druhý skončil Talian Alberto Dainese zo SEG Racing Academy a tretí finišoval Timothy Dupont z Wanty-Gobert.

 

img

 

Pre Sagana slúžila dvojica víkendových štartov ako záverečná príprava na majstrovstvá sveta v anglickom grófstve Yorkshire. Tie sa začali už v nedeľu mix časovkou, v nej však Slováci neštartovali. Sagan bude na ďalšiu nedeľu 29. septembra bojovať o štvrtý dúhový dres pre svetového šampionát.

 

"Ďalší deň kvalitnej tímovej práce v Bora-Hansgrohe, ktorá ešte vyvrcholila víťazstvom Pascala Ackermana. Bol to výborný pretekársky víkend v Belgicku a cítim sa byť dobre pripravený. Už sa plne sústredím na majstrovské preteky v Yorkshire, ktoré budú už o týždeň. Budú to naozaj veľmi ťažké preteky, ale tak, ako vždy keď som na bicykli, urobím všetko čo bude v mojich silách," napísal P. Sagan na svoj facebookový profil.

 

 

V pretekoch s hromadným štartom mu budú pomáhať oddieloví kolegovia, brat Juraj Sagan a Erik Baška a Ján Andrej Cully z Dukly Banská Bystrica. Pôvodne mal ísť na šampionát s trojicou z Bory-Hansgrohe Patrik Tybor, no ten si na pretekoch v Turecku zlomil kľúčnu kosť. Cully sa ako jediný Slovák predstaví aj v časovke mužov.

 

"Celý tím dnes odviedol úžasnú robotu. Všetci bezchybne plnili náš plán a dosiahli sme toto pekné víťazstvo. Rüdi Selig a Peter Sagan spravili výborný vláčik pre Pascala, ktorý potom všetkých prešpurtoval. Myslím si, že môžeme byť spokojní s našimi výsledkami tento víkend v Belgicku. Videli sme, že Pascal a Peter sú vo veľmi dobrej forme," pochvaľoval si športový riaditeľ Bory André Schulze.

 

Gooikse Pijl (Gooik - Gooik, 198,1 km):

1. Pascal Ackermann (Nem./Bora-Hansgrohe), 2. Alberto Dainese (Tal./SEG Racing Academy), 3. Timothy Dupont (Belg./Wanty-Gobert), ... 25. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) všetci rovnaký čas ako víťaz

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona