Sagan vyhral 6. etapu na pretekoch Okolo Švajčiarska

NETKY.SK • 18 Jún 2015, 18:26 • 2 min
Sagan vyhral 6. etapu na pretekoch Okolo Švajčiarska

BIEL/BIENNE - Slovenský cyklista v službách tímu Tinkoff-Saxo Peter Sagan sa stal víťazom štvrtkovej 6. etapy na cyklistických pretekoch Okolo Švajčiarska.

slovakia

left justify in out

V záverečnom špurte etapy dlhej 193,1 km z Wilu do Bielu Sagan zdolal Belgičana Jurgena Roelandtsa (Lotto-Soudal) a Nóra Alexandra Kristoffa (Kaťuša). Obávaný Brit Mark Cavendish z formácie Etixx - QuickStep skončil šiesty. Francúz Thibaut Pinot si bezpečne udržal žltý dres lídra pretekov, pred Britom Geraintom Thomasom má k dobru 42 sekúnd. Sagan sa posunul zo 41. na 40. miesto, zaostáva o 23:29 min. Čoraz presvedčivejšie útočí aj na piate víťazstvo za sebou v bodovacej súťaži na Okolo Švajčiarska. Momentálne má na čele náskok 15 bodov pred Pinotom. 

 

"Jazdci Etixxu celý deň kontrolovali vývoj. Pred poslednou zákrutou som bol trochu vzadu a musel som útočiť z vonkajšej dlhšej strany. Bennati bol vtedy predo mnou. Ja som sa nachádzal za jazdcom z tímu Lotto-Soudal, potom som zaútočil a predstihol ho," cituje Petra Sagana server Cyclingnews. 

 

Sagan vyhral na tohtoročných pretekoch Okolo Švajčiarska už druhú etapu (raz bol aj druhý a raz štvrtý) a celkovo si na tomto prípravnom podujatí pred Tour de France pripísal už jedenáste etapové víťazstvo. Má už viac etapových triumfov ako domáci matador Fabian Cancellara (10) a na čele historického rebríčka cyklistov s najväčším počtom víťazných etáp na Tour de Suisse sa vyrovnal dvom švajčiarskym cyklistickým legendám: Hugovi Kobletovi a Ferdimu Küblerovi. V tomto roku sa 25-ročný rodák zo Žiliny dostal v počte víťazných etapových koncoviek na číslo 5. 

 

Výsledky - Okolo Švajčiarska: 
6. etapa: (Wil - Biel/Bienne, 193,1 km): 1. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo 4:34:43 h, 2. Jurgen Roelandts (Belg.) Lotto Soudal, 3. Alexander Kristoff (Nór.) Team Katuša, 4. Jean-Pierre Drucker (Lux.) BMC Racing Team, 5. Daniele Bennati (Tal.) Tinkoff-Saxo - všetci v rovnakom čase ako víťaz, 6. Mark Cavendish (V. Brit.) Etixx - Quick-Step +2 

Poradie po 6. etape: 1. Thibaut Pinot (Fr.) FDJ.fr 22:16:51 h, 2. Geraint Thomas (V. Brit.) Team Sky +42, 3. Simon Špilak (Slovin.) Kaťuša +50, 4. Domenico Pozzovivo (Tal.) AG2R La Mondiale +55, 5. Miguel Ángel López (Kol.) Astana +1:07, 6. Jakob Fuglsang (Dán.) Astana +1:22,... 40. Peter Sagan (SR) +23:29. 

Poradie v bodovacej súťaži: 1. Peter Sagan (SR) 35 bodov, 2. Thibaut Pinot (Fr.) 20, 3. Tom Dumoulin (Hol.) 18, 4. Daniel Moreno (Šp.) 16, 5. Jurgen Roelandts (Belg.) 14.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies