Sagan má pred sebou nočnú záverečnú horskú etapu

NETKY.SK • 4 November 2014, 20:24 • 2 min
Sagan má pred sebou nočnú záverečnú horskú etapu

BRATISLAVA - Slovenský cyklista Peter Sagan v stredu zrejme bude sledovať svitanie z nadmorskej výšky 5895 m. Expedícia jeho nového tímu Tinkoff-Saxo na kultové africké Kilimandžáro chystá na noc "záverečnú horskú etapu" tohto mimosezónneho spestrujúceho dobrodružstva.

slovakia

left justify in out

"Veľmi ťažké okolnosti! Skúsime ´dobyť´ vrchol, ale momentálne podmienky nám to komplikujú. Počasie je oveľa horšie ako v ostatných rokoch, vrch pokrytý ťažkým snehom. Dnes sme v dôsledku miernych zdravotných problémov a s nimi súvisiacim rizikom odvolali dvoch členov tímu a dvoch kameramanov. Podvečer rozložíme tábor a po rýchlej večeri sa pokúsime zaspať. Okolo 23.00 h sa zobudíme a posilníme horúcim kakaom a energetickými tyčinkami. Približne o polnoci začneme s výstupom. Predpokladáme, že vrch Uhuru Peak dosiahneme nadránom za východu slnka..." referoval Sagan prostredníctvom Facebooku. 

 

 

 

Pred štyrmi rokmi počas benefične motivovaného pokusu o výstup na najvyššiu horu "čierneho kontinentu" mala obrovské problémy niekdajšia jednotka svetového rebríčka tenistiek, Američanka s českým pôvodom Martina Navrátilová. Spätne priznala, že bezprostredne jej hrozila smrť: "Ak by som v ten večer nič nepovedala a uložila sa spať, ktovie, či by som sa ešte prebudila... Neuvedomovala som si, že mám namále," povedala pre The Telegraph Navrátilová, ktorá skončila v nemocnici v kenskom Nairobi s pľúcnym edémom. Výstup musela ukončiť po štyroch dňoch z plánovaných šiestich, nadol ju znášali šerpovia v tme a náročnom teréne. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies