Sagan lídrom Canonndaleu a s cieľom víťaziť v etapách

NETKY.SK • 20 August 2014, 09:43 • 2 min
Sagan lídrom Canonndaleu a s cieľom víťaziť v etapách

JEREZ - Slovenský cyklista Peter Sagan odjazdí svoju poslednú Grand Tour v drese Canonndaleu ako jeden z lídrov tímu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný pretekár by mal na španielskej Vuelte, ktorá odštartuje už túto sobotu tímovou časovkou v meste Jerez de la Frontera, bojovať najmä o etapové prvenstvá.
      

Sagan sa predstavil na záverečnej Grand Tour sezóny už v roku 2011, kedy sa tešil z troch víťazstiev a etapové vavríny budú jeho hlavným cieľom aj tentokrát. Okrem toho mu Vuelta poslúži ako záverečná príprava na tohtoročné majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia od 21. do 28. septembra v španielskej Ponferrade.

 

Cannondale sa na Vuelte spolieha aj na Alessandra De Marchiho, ktorý sa stal najbojovnejším pretekárom na uplynulej Tour de France, lídrom v kopcoch a pretekárom pre celkové poradie bude Damiano Caruso. "Jazdci, ktorých sme vybrali, nám dávajú šancu bojovať takmer v každej fáze pretekov. Sagan, De Marchi a Caruso sú traja lídri a top pretekári, no myslím si, že celý tím je silný. Aj keď je Vuelta posledná Grand Tour, sú to veľmi ťažké preteky a chceme tu zanechať výraznú stopu," povedal tímový riaditeľ Mario Scirea pe cyclingnews.com.
      

Zostavu dopĺňajú Oscar Gatto, George Bennett, Maciej Bodnar, Paolo Longo Borghini, Matthias Krizek a Guillaume Boivin. Vuelta odštartuje v sobotu 23. augusta a skončí sa 14. septembra. Pre Sagana, ktorý tento rok získal tretíkrát v rade zelený dres na Tour de France, to budú posledné veľké etapové preteky v drese Cannondaleu, keďže od budúcej sezóny bude jazdiť už za Tinkoff-Saxo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona