Sagan je v 5. etape Tour Down Under 49.

NETKY.SK • 20 Január 2018, 07:37 • 2 min
Sagan je v 5. etape Tour Down Under 49.

OLD WILLUNGA HILL - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v predposlednej piatej etape pretekov Tour Down Under s cieľom na kopci Willunga Hill 49. miesto. Jazdec tímu Bora-Hansgrohe vystúpil z tempa dva kilometre pred vrcholom a na víťazného Richieho Porteho stratil 2 minúty a 33 sekúnd. Austrálčan triumfoval v etape so záverečným stúpaním na Willunga Hill piaty rok v rade.

slovakia

left justify in out

Portemu (BMC Racing) však tesne unikol dres pre celkového lídra poradia. Na čelo klasifikácie sa vyhupol Daryl Impey z tímu Mitchelton-Scott, ktorý potvrdil výbornú formu. Juhoafričan prežil najťažšie momenty na Willunga Hill v skupine, a keď sklony povolili, dokázal pred páskou sekundovať Portemu. Za domácim pretekárom zaostal v cieli o osem sekúnd, tretí finišoval Holanďan Tom Jelte Slagter zo stajne Dimension Data. Pred záverečnou etapou nie je medzi Impeym a Portem ani sekundový rozdiel.

"Musím opäť pochváliť mojich kolegov, ktorí boli výborní, a najmä Rohana Dennisa, ktorý ťahal skupinu na cieľovom kopci. Pravdepodobne to bol najťažší výstup, aký som zažil na Willunga Hill. Ešte pred záverečným kopcom fúkal vietor, bolo to nepríjemné, ale nemôžem povedať, že ma to zaskočilo, lebo sa to deje každý rok. Mrzí ma, že som sa nedostal na čelo klasifikácie, ale Daryl bol výborný, jazdil rozumne," povedal Porte pre austrálske médiá.

Sagan prišiel o okrový dres pre lídra celkovej klasifikácie, priebežne figuruje na 33. priečke (+02:29). Trojnásobný majster sveta je však naďalej lídrom bodovacej súťaže.

Výsledky 5. etapy Tour Down Under (McLaren - Old Willunga Hill, 152 km): 1. Richie Porte (Austr./BMC Racing) 3:42:22 h, 2. Daryl Impey (JAR/Mitchelton-Scott) +8 s, 3. Tom Jelte Slagter (Hol./Dimension Data), 4. Dries Devenyns (Belg./Quick-Step Floors), 5. Egan Arley Bernal Gomez (Kol./Sky), 6. Gorka Izagirre Insausti (Šp./Bahrain-Merida) všetci +10, ..., 49. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) +2:33 min.

Celkové poradie po 5. etape: 1. Impey 18:02:15 h, 2. Porte rovnaký čas ako líder, 3. Slagter +16 s, 4. Diego Ulissi (Tal./UAE Team Emirates), 5. Dries Devenyns (Belg./Quick-Step Floors), 6. Egan Arley Bernal Gomez (Kol./Sky) všetci +20, ..., 33. SAGAN +2:29 min.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona