Sagan je pripravený na brazílsku výzvu pretekov cross-country v Riu

NETKY.SK • 4 August 2016, 17:32 • 2 min
Sagan je pripravený na brazílsku výzvu pretekov cross-country v Riu

RIO DE JANEIRO - Peter Sagan bude jediným Slovákom v 50-člennom štartovom poli olympijských pretekov cross-country horských cyklistov v brazílskom Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Úradujúci majster sveta na ceste sa postaví na štart v záverečný deň Hier XXXI. olympiády - v nedeľu 21. augusta. Dvadsaťšesťročný Žilinčan sa rozhodol skúsiť šťastie v horskej cyklistike po tom, ako sa mu nepozdávala príliš kopcovitá trať pre cestné preteky. Na horskom bicykli kedysi rozbiehal svoju kariéru, bol juniorským majstrom sveta i Európy. Tento rok sa jazdec tímu Tinkoff predstavil na dvoch podujatiach - v rakúskom Grazi a českých Tepliciach. Úvodné preteky nedokončil, no v druhých získal potrebné body pre štart na OH 2016.

"Som hrdý, že sa môžem zúčastniť na najdôležitejších pretekoch v horskej cyklistike v kalendári na najväčšom športovom podujatí na svete. Je pekné, že sa vraciam ku koreňom a budem reprezentovať Slovensko. Pre každého športovca je vždy cťou bojovať za vlastnú krajinu pod piatimi kruhmi. Chcel by som sa poďakovať majiteľovi Olegovi Tiňkovovi, generálnemu manažérovi Stefanovi Feltrinovi a samozrejme, celému tímu za ich podporu a tiež za úspešnú Tour de France, po ktorej absolvujem tieto preteky. Po troch etapových víťazstvách a zisku ďalšieho zeleného dresu mierim do Ria vo forme. Nebude to jednoduché, ale som pripravený na túto výzvu," cituje Petra Sagana oficiálny web tímu Tinkoff.

Olympijské preteky cross-country horských cyklistov sa uskutočnia na 5,4 km dlhom okruhu, zatiaľ nie je známe, koľkokrát ho jazdci absolvujú. Trať obsahuje viacero typov terénov vrátane sekcií s úzkou vozovkou, zeminou a štrkom. Cyklisti prekonajú takmer kilometrové stúpanie a tiež niekoľko technických pasáží. "Je pre nás cťou, že svetová jednotka v cestnej cyklistike bude reprezentovať svoju krajinu na olympijských hrách. Napriek výmene dúhových pruhov majstra sveta za slovenské národné farby budeme s nadšením sledovať Petrove preteky v Riu a prajeme mu veľa šťastia," dodal Feltrin.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies