Sagan je na roztrhanie: Aby stihol pretek, pošlú pre neho súkromné lietadlo

NETKY.SK • 9 September 2016, 14:30 • 2 min
Sagan je na roztrhanie: Aby stihol pretek, pošlú pre neho súkromné lietadlo

BOLSWARD - Cyklista Peter Sagan bude v najbližších dňoch na roztrhanie. V nedeľu 18. septembra bude úradujúci majster sveta bojovať o medaily na majstrovstvách Európy vo francúzskom Plumelci a o deň neskôr by už mal byť v holandskom Bolswarde a postaviť sa na štart 1. etapy pretekov Eneco Tour.

slovakia

left justify in out

Holandskí organizátori túto časovú dilemu vyriešili tak, že po Sagana pošlú do Francúzska súkromné lietadlo. "Odletí ihneď po skončení svojej súťaže na majstrovstvách Európy. Mal by stihnúť ešte aj tímovú prezentáciu. Sme veľmi radi, že u nás bude súťažiť Sagan. Bude korením našich pretekov," uviedol riaditeľ Eneco Tour Rob Discart pre portál Sporza.be.

 

Tiež pripomína, že holandsko-belgické podujatie, ktoré má sedem etáp (19.- 26. 9.), bude pre viacerých jazdcov vhodnou prípravou na októbrové majstrovstvá sveta v Katare. "Peter prejavil záujem u nás štartovať, bude to pre neho ideálna príprava na svetový šampionát," uzavrel R. Discart.


Preteky Eneco Tour sú jediným etapovým podujatím na území Belgicka a Holandska, ktoré je zaradené do prestížnej série WorldTour. V ostatných dvoch rokoch sa stal celkovým víťazom Belgičan Tom Wellens z tímu Lotto-Soudal.


Najbližší súťažný program pre Petra Sagana predstavuje dvojica kanadských klasík Grand Prix Cycliste de Québec (9. 9.) a Grand Prix Cycliste de Montréal (11. 9.). Víťaz troch etáp na tohtoročnej Tour de France P. Sagan sa na nedávnych olympijských hrách v Riu de Janeiro predstavil v pretekoch cross-country horských bicyklov a po dvoch defektoch skončil až vo štvrtej desiatke výsledkového poradia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies