Sagan hodnotí preteky v Kalifornii pozitívne

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 09:09 • 2 min
Sagan hodnotí preteky v Kalifornii pozitívne

THOUSAND OAKS - Slovenský cyklista Peter Sagan piatykrát v rade vyhral bodovaciu súťaž na pretekoch Okolo Kalifornie, ktoré patria medzi jeho najobľúbenejšie.

slovakia

left justify in out

Tento rok na nich získal zelené tričko aj vďaka poslednému víkendu a víťazstvu v 7. a tretiemu miestu v 8. etape. "Vystúpenie na pretekoch Okolo Kalifornie hodnotím pozitívne, bol som prvý, druhý, tretí, aj štvrtý, ale splnil som cieľ, keď som obhájil zelený dres v bodovacej súťaži. Myslím si, že podujatie ukázalo, že som na správnej ceste pred júlovou Tour de France," povedal Peter Sagan.

 

V nedeľňajšom závere podujatia chcel Sagan veľmi pridať druhý etapový triumf, napokon obsadil 3. miesto. Dvadsaťštyriročný Žilinčan zo zoskupenia Cannondale sa v nedeľu držal v hlavnej skupine na popredných pozíciách, po prejazde záverečnou zákrutou zrýchlil a bol na čele, vo finiši však nestačil na víťazného Brita Marka Cavendisha (Omega Pharma - Quick-Step) a predstihol ho aj Nemec John Degenkolb (Giant-Shimano). Celkový triumf si vybojoval Brit Bradley Wiggins z tímu Sky pred Austrálčanom Rohanom Dennisom. Nedeľňajšia etapa v Thousand Oaks merala 135,2 km. Druhý slovenský zástupca Martin Velits obsadil v nedeľu s viac ako štrnásťminútovou stratou na Cavendisha 85. miesto. V konečnom poradí skončil Sagan na 55. a Velits na 83. pozícii. "V poslednej etape sme sa snažili kontrolovať priebeh a udržať si pozíciu pre záverečný špurt. Môj tím opäť odviedol skvelú prácu, začo mu ďakujem. Škoda, že nás v záverečnom kole dostihli špurtéri a mal som viacero konkurentov vo finiši. Nevadí, bolo to znova dramatické, rozbalil som to a napokon z toho bolo tretie miesto," sprostredkoval Saganove slová jeho mediálny manažér Jozef Korbel. 

 

Slovenský cyklista sa po pretekoch ešte nevráti do Európy, ale presunie sa do Colorada, kde ho čaká ďalšia fáza prípravy. "Sústredenie v Colorade bude pre mňa ďalšia dôležitá posledná príprava. Chcem ešte raz poďakovať aj všetkým svojim priaznivcom, ktorí ma podporujú - veľká vďaka," doplnil Peter Sagan, ktorý je s jedenástimi etapovými víťazstvami rekordérom na Okolo Kalifornie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies