VIDEO: Sagan sa vyhol hromadnému pádu: V etape Tirreno - Adriatico finišoval druhý

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 18:36 • 2 min
VIDEO: Sagan sa vyhol hromadnému pádu: V etape Tirreno - Adriatico finišoval druhý

CASCINA 12. marca (SITA) - Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval na 2. mieste vo štvrtkovej druhej etape pretekov Tirreno - Adriatico, ktorá viedla z Camaiore do Casciny a merala 153 km.

slovakia

left justify in out

Podľa očakávania sa rozhodovalo v hromadnej koncovke, pred jazdca tímu Tinkoff-Saxo sa dostal iba Belgičan Jens Debusschere z tímu Lotto - Soudal. Na treťom mieste finišoval Ír Sam Bennett.

 

Záver ovplyvnili viaceré kolízie, napokon sa špurtovalo bez typických tímových vláčikov. Etapa bola relatívne krátka a rovinatá. V celkovom poradí sa vďaka bonifikácii posunul Peter Sagan na 2. miesto za Taliana Adriana Maloriho, ktorý vyhral úvodnú časovku. Dvadsaťpäťročný Žilinčan má rovnaký čas ako Malori. Tretí je s odstupom jednej sekundy Švajčiar Fabian Cancellara. 

 

Peter Sagan stále čaká na prvé víťazstvo v roku 2015. Na Tirreno - Adriatico vedie súťaž mladých jazdcov. Vo štvrtok si vybojoval prvé štyri body do rebríčka UCI. 


"Dnes bol celkom vydarený deň. Od začiatku ťahali chalani z Etixxu, posledných 40 km bolo dosť nervóznych. Predovšetkým vtedy, keď sa prišlo v meste na okruhy, úzke cesty a všetci chceli byť vpredu. Ukázalo sa však, že máme silný tím, boli sme neustále vpredu, aby sme sa vyhli pádom. V závere sa rozhodovalo v špurte. Bolo to veľmi nervózne, prišlo k nepríjemným pádom, aj v samom závere. Som rád, že som sa do žiadneho nezaplietol. Napokon som obsadil skvelé druhé miesto, mám z neho radosť. Zajtra je v programe dobrá etapa pre mňa, vlani som ju vyhral, takže budem sa znova snažiť," sprostredkoval reakciu Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel. 

 

Výsledky - cyklistické preteky Tirreno - Adriatico: 

2. etapa (Camaiore - Cascina, 153 km): 1. Jens Debusschere (Belg.) Lotto Soudal 3:30:18 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo, 3. Sam Bennett (Ír.) Bora-Argon 18, 4. Alexander Porsev (Rus.) Kaťuša, 5. Tyler Farrar (USA) MTN - Qhubeka, 6. Magnus Cort Nielsen (Dán.) Orica GreenEdge všetci čas ako víťaz 

 

Poradie po 2. etape: 1. Adriano Malori (Tal.) Movistar 3:36:22 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo rovnaký čas, 3. Fabian Cancellara (Švaj.) Trek Factory +1 s, 4. Greg Van Avermaet (Belg.) BMC, 5. Matthias Brandle (Rak.) IAM Cycling, 6. Maciej Bodnar (Poľ.) Tinkoff-Saxo všetci +2 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona