Sagan: Druhé miesta sú asi môj osud

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 20:36 • 2 min
Sagan: Druhé miesta sú asi môj osud

SAINT ÉTIENNE - Slovenský cyklista Peter Sagan bol vo štvrtok opäť máličko od zisku etapového vavrínu na Tour de France.

slovakia

left justify in out

Dvanásta etapa zaviedla pelotón do Saint Étienne a v uliciach tohto mesta 24-ročný šprintérsky líder tímu Cannondale opäť rozbehol skvelú koncovku s jedinou "chybičkou krásy". V samom závere sa už nedostal pred Nóra Alexandra Kristoffa z Kaťuše. V prípade Sagana to bolo štvrté druhé miesto na tohtoročnej "Starej dáme", okrem toho má na konte aj tri štvrté, jednu piatu a jednu deviatu pozíciu.

 

"Veľa pretekárov v pelotóne by bolo vďačných za toľko druhých miest, ale ja nie. Môj tím zorganizoval šprintérsky finiš a všetko bolo dobré až do méty 3 km pred cieľom. Kristoff to však v samom závere urobil lepšie ako ja. Je to asi môj osud byť na tohtoročnej Tour druhý," povedal v cieli Peter Sagan pre akreditované médiá. 

 

Tranzitná etapa pred piatkovým príchodom do Álp bola nadlho zároveň poslednou, keď sa mohli šprintéri uchádzať o víťazstvo. Teraz čakajú na pelotón TdF Alpy, potom Pyreneje a nakoniec šprintérsky dojazd v Paríži. Sagan však nezúfa. So ziskom 341 bodov je suverénnym lídrom bodovacej súťaže a svoju pozornosť teraz obracia vyložene na to, aby ho aj tretí raz dekorovali na konci Tour zeleným dresom pre najlepšieho šprintéra. 

 

"Som tu pre zelené tričko a uvedomujem si to. Teraz som možno viac unavený ako ostatní šprintéri, ale pokúsim sa ho udržať," dodal Sagan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona