Sagan by si mal vybrať medzi Cannondale a Tinkoff-Saxo

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 17:03 • 2 min
Sagan by si mal vybrať medzi Cannondale a Tinkoff-Saxo

BRATISLAVA - Nepotrvá dlho a Peter Sagan sa rozhodne, s ktorým tímom spojí svoju cyklistickú budúcnosť.

slovakia

left justify in out

Malo by sa tak stať do začiatku Tour de France. Podľa špecializovného serveru Cyclingnews by sa mal 24-ročný slovenský pretekár rozhodnúť medzi svojím doterajším tímom Cannondale a zoskupením Tinkoff-Saxo. Jeho voľba závisí od finančných možností budúceho zamestnávateľa, ale aj sily tímu, od ktorého bude čakať najmä dobrú podporu pri jarných klasikách ako aj v boji o zelené trička pre víťaza bodovacej súťaže na Tour de France. Saganov agent Giovanni Lombardi zatiaľ odmietol komentovať špekulácie okolo ďalšieho pôsobenia jeho klienta v profesionálnom pelotóne.

 

Podľa pravidiel UCI jazdci nemôžu podpisovať nové kontrakty pred 1. augustom, ale formálne dohody sa môžu zrodiť aj skôr. Sagan má podľa cyclingnews.com za sebou úspešnú prvú polovicu sezóny, v ktorej zvíťazil na pretekoch E3 Harelbeke, skončil tretí na Gent-Wevelgem a šiesty na slávnej klasike Paríž-Roubaix. Nedávno tiež triumfoval v jednej z etáp na pretekoch Okolo Kalifornie, kde ovládol aj bodovaciu súťaž. "Sagan má stále iba 24 rokov, ale je už dlhší čas jednou z hviezd cyklistiky," píše cyclingnews.com. 

 

V tíme Cannondale chcú v roku 2015 vytvoriť silnú konkurencieschopnú partiu jazdcov, ktorej súčasťou by mal byť aj Sagan. Jednou z tímových priorít by mala byť nová dlhoročná zmluva pre znamenitého slovenského šprintéra s výraznými schopnosťami v jarných klasikách. "Vzhľadom na malý počet zazmluvnených cyklistov, ale zároveň veľké ambície v budúcej sezóne sa očakáva, že Cannondale sa nechá zaregistrovať v USA a využije to na uzatváranie výhodnejších kontraktov ako aj prijateľnejšie daňové prostredie," komentuje cyclingnews.com. 

 

Pokiaľ ide o tím Tinkoff-Saxo, jeho majiteľ Oleg Tinkov vyjadril osobne túžbu mať v tíme Petra Sagana. Chce prebudovať svoje družstvo tak, aby boli silnejší v klasických jednorazových pretekoch. Čo sa týka viacetapových podujatí, Tinkoff-Saxo patrí k absolútnej špičke pelotónu vzhľadom na osobnosť lídra Alberta Contadora. Manažéri Bjarne Riis a Stefano Feltrin zatiaľ nekomentujú možné posilnenie a s ním súvisiacu stratégiu tímu pre budúcu sezónu. 

 

Peter Sagan by mal po pretekoch Okolo Kalifornie zostať ešte dva týždne v USA, kde by mal v Colorade trénovať vo vysokohorskom prostredí. "Do Európy by sa mal vrátiť na júnové preteky Okolo Švajčiarska, ktoré budú pre neho poslednou prípravou pred Tour de France. Tam chce získať tretí raz zelené tričko pre najlepšieho šprintéra," doplnil server cyclingnews.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies