Sagan bude mať v Kalifornii zdatných súperov

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 18:47 • 2 min
Sagan bude mať v Kalifornii zdatných súperov

SACRAMENTO - Šampión Tour de France spred dvoch rokov Brit Bradley Wiggins, jeho krajan a špecialista na šprinty Mark Cavendish, ale aj víťaz desiatich etáp Peter Sagan figurujú v nomináciách svojich tímov na preteky Okolo Kalifornie.

slovakia

left justify in out

Tie sa začnú úvodnou etapou v nedeľu 11. mája v Sacramente a vyvrcholia o sedem dní neskôr v Thousand Oaks.

Edícia 2014 najväčšieho cyklistického podujatia v Kalifornii obsahuje časovku na 20 km vo Folsome a okolí, horské dojazdy na Mount Diablo a Mountain High, ale aj niekoľko etáp, ktoré by mali vyhovovať šprintérom. Predovšetkým aj lídrovi tímu Cannondale Saganovi, pre ktorého to bude už piaty štart v Kalifornii. Vo všetkých štyroch predchádzajúcich si vybojoval zelené tričko pre víťaza bodovacej súťaže a dovedna ovládol koncovky desiatich etáp. V jeho premiére v roku 2010 vyhral dve etapy, o rok neskôr jednu, v roku 2012 rekordný počet päť a vlani dve etapy. Teraz však bude mať 24-ročný Žilinčan zdatných konkurentov v etapových dojazdoch. 

 

"Saganovou dominanciou v špurtoch z uplynulých rokov by mohli zatriasť okrem Cavendisha aj Matt Goss (Orica GreenEdge), John Degenkolb (Giant-Shimano) a Juan Jose Haedo (Jamis-Hagens Berman). Silnú zostavu bude mať aj BMC na čele s Thorom Hushovdom a Taylorom Phinneyom, ktorých môže v záveroch etáp výborne dopĺňať Greg van Avermaet," píše server cyclingnews.com. 

 

"Sme poctení účasťou toľkých cyklistických hviezd, z ktorých mnohé precestovali hodný kus sveta, aby k nám mohli prísť. Tešíme sa na skvelé súboje v kvalitnom poli cyklistov,“ uviedla výkonná riaditeľka pretekov a viceprezidentka AEG Sports Kristin Bachochinová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies