Sagan bude mať na jarných pretekoch nového pomocníka, potlačí ho Brit Blythe

NETKY.SK • 25 August 2015, 11:50 • 2 min
Sagan bude mať na jarných pretekoch nového pomocníka, potlačí ho Brit Blythe

BRATISLAVA - Slovenský cyklista Peter Sagan bude mať nového pomocníka v tíme Tinkoff-Saxo. Brit Adam Blythe sa stajni ruského milionára Olega Tiňkova upísal na sezónu 2016. Doteraz pôsobil v austrálskom tíme Orica GreenEdge.

slovakia

left justify in out

"Mojou hlavnou úlohou bude pomoc Petrovi Saganovi na jarných klasikách. Budem sa snažiť túto rolu zvládať čo najlepšie. Teším sa, že budem môcť pomáhať jednému z najlepších cyklistov v pelotóne. Som rovnako rád, že budem spolupracovať so športovým riaditeľom Seanom Yatesom, ktorého poznám veľmi dobre," cituje Blytheho špecializovaný server Cyclingnews.

Dvadsaťpäťročný Blythe už má z minulosti skúsenosti s podporou viacerých lídrov. V tímoch Silence-Lotto a BMC sa takto staral o Belgičana Philippa Gilberta. V Orice bol súčasťou sprievodného tímu okolo Caleba Ewana, ale nedostával veľa príležitostí v pretekoch WorldTour. Tento rok iba jednu - na Eneco Tour.

"Rozprával som sa o tom so Seanom Yatesom a on pochopil, že moje ambície sú vyššie. Aj preto som privolil na ponuku Tinkoff-Saxo. Vynasnažím sa dostať zo seba to najlepšie. Budeme mať silný tím na klasiky, verím, že budem môcť byť Petrovi stále nablízku, ak to bude treba," doplnil Blythe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies