Sagan bude kapitánom Cannondale, chce napodobniť Zabela

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 15:40 • 2 min
Sagan bude kapitánom Cannondale, chce napodobniť Zabela

MILÁNO - Slovenský cyklista Peter Sagan bude kapitánom tímu Cannondale na nadchádzajúcej Tour de France. Očakávanú správu potvrdilo vedenie družstva pri predstavení zostavy na 101. ročník podujatia, ktorý sa začne v sobotu 5. júla v Leedsi a vyvrcholí 27. júla už tradične na parížskych Elyzejských poliach.

slovakia

left justify in out

Celé družstvo Cannondale bude podporovať Sagana na jeho ceste pokúsiť sa získať tretí zelený dres víťaza bodovacej súťaže. V rovinatých etapách budú pre úradujúceho slovenského majstra jazdiť najmä Poliak Maciej Bodnar, Slovinec Kristjan Koren, Američan Ted King, Talian Fabio Sabatini a Francúz Jean-Marc Marino. V horských etapách budú 24-ročného Žilinčana podporovať v náročných stúpaniach najmä Taliani Marco Marcato a Alessandro De Marchi. Šprinty bude Saganovi rozbiehať Elia Viviani. 

 

"Vždy v júli obracia celý cyklistický svet svoju pozornosť na Tour de France ako jedny z najdôležitejších pretekov v roku. Na tomto podujatí náš tím ukáže svoju silu. Vlani ukázali naši jazdci veľkú tímovú prácu v každej etape a najmä v siedmej, v ktorej ťahali pelotón sto kilometrov do Montpellieru. Tento rok by nemal byť výnimkou. Peter a jeho kolegovia pôjdu za tretím zeleným dresom na najlepších bicykloch na svete," povedal generálny riaditeľ spoločnosti Cannondale Bob Burbank. 

 

Rekordérom v počte víťazstiev v bodovacej súťaži o zelený dres je Nemec Erik Zabel, ktorý vyhral šesťkrát po sebe v rokoch 1996 až 2001. Štyri triumfy má na konte Ír Sean Kelly, po tri Holanďan Jan Janssen, Belgičania Eddy Merckx a Freddy Maertens, Uzbek Džamolidin Abdužaparov a Austrálčan Robbie McEwen. Okrem Zabela sa nikomu nepodarilo vyhrať zelený dres trikrát v sérii. Informácie pochádzajú z tlačovej správy Cannondale a od organizátorov Tour de France. 

Nominácia Cannondale na Tour de France: 
Peter Sagan (SR), Maciej Bodnar (Poľ.), Kristjan Koren (Slovin.), Ted King (USA), Jean-Marc Marino (Fr.), Marco Marcato, Alessandro De Marchi, Elia Viviani, Fabio Sabatini (všetci Tal.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies