Sagan aj napriek nepríjemnému pádu na 6. mieste: Bolo to maximum!

NETKY.SK • 30 September 2013, 06:23 • 2 min
Sagan aj napriek nepríjemnému pádu na 6. mieste: Bolo to maximum!

FLORENCIA - Počas nedeľňajších pretekov na MS sa musel vyrovnať s pádom, technickými problémami a doháňať veľkú stratu, napriek tomu siahal na medailu.

slovakia

left justify in out

Slovenský cyklista Peter Sagan ale v závere už nemal dosť síl a nakoniec obsadil 6. miesto. Po pretekoch, ktoré poznačil hustý dážď a množstvo pádov, však neskrýval spokojnosť.

Sagan sa rovnako ako jeho brat Juraj a Peter a Martin Velitsovci zaplietol do pádu v prvom z desiatich okruhov vo Florencii a musel aj vymeniť bicykel, čo ho stálo miesto v hlavnej skupine. Ani to ho však nezastavilo, stratu dotiahol a už bez podpory tímových kolegov prišiel do cieľa. "Spadol som vpredu, možno z desiatej pozície vďaka Peťovi, ktorý ma vodil. Po množstve pádov to Taliani nakopli, bola to ich taktika a chceli preriediť balík. Potom som ich dve kolá dobiehal a stratil som veľa síl. Ukázalo sa to v závere a prišiel som šiesty,"uviedol.

Pred štartom patril medzi najväčších favoritov na víťazstvo. Sám sa však do takej pozície nestaval, takže so šiestym miesto, ktoré je zároveň najlepším výsledkom Slováka v pretekoch kategórie elite v histórii, bol spokojný. "Podľa mňa je to výborný výsledok a veľmi si ho vážim, pretože na trati som nechal naozaj všetko. Môj hlavný cieľ na dnes bol cítiť sa dobre a to sa mi aj podarilo, takže som rád. Keby som nespadol, možno by to bolo lepšie, ale to neviem povedať. Na majstrovstvách sveta treba aj šťastie, ja som ho nemal. Takže podľa mňa je dnešný výsledok maximum, čo som mohol spraviť."

"Mal som veľmi dobrý deň, no prihodili sa mi veci, ktoré sa nemali a to ma stálo veľa síl," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies