Sagan absolvuje prípravu na jarné klasiky v Španielsku

NETKY.SK • 23 Január 2017, 17:37 • 2 min
Sagan absolvuje prípravu na jarné klasiky v Španielsku

ADELAIDE - Slovenský dvojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan sa bude rovnako ako minulý rok pripravovať na jarné klasiky v pohorí Sierra Nevada v španielskej Andalúzii.

slovakia

left justify in out

Čoskoro 27-ročný jazdec tímu Bora-Hansgrohe absolvoval rovnaký model tréningu aj vlani a náramne sa mu vyplatil - ovládol storočnicovú edíciu monumentu Okolo Flámska, týždeň predtým vyhral aj Gent-Wevelgem a na E3 Harelbeke ho zdolal len Michal Kwiatkowski. "Pôjdeme tam na tri týždne. Minulý rok to bola ideálna príprava. Sierra Nevada ponúka skvelé možnosti, patrí medzi svetovú špičku. Vlani nám to vyšlo perfektne," cituje portál Velonews športového riaditeľa Bory Patxiho Vilu, ktorý v roku 2016 pôsobil so Saganom v tíme Tinkoff.

Žilinský rodák Peter Sagan má za sebou premiérové súťažné vystúpenie v drese Bora-Hansgrohe, na úvodnom podujatí World Tour v sezóne Tour Down Under v Austrálii dosiahol tri druhé miesta. Vo všetkých troch prípadoch ho v šprinte zdolal domáci rýchlik Caleb Ewan. "Čo sa týka víťazstiev, nie je veľmi o čom hovoriť. Tím však pracuje spolu dobre, veľké ciele sú stále pred nami," povedal v nedeľu päťnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France.

Peter Sagan sa bude v Sierra Nevade zdržiavať v tréningovom stredisku vo výške okolo 1500 metrov nad morom. Toto miesto ponúka ideálne podmienky pre prípravu klasikárov. "Počasie je tu chladnejšie, podobne ako na klasikách. Pre porovnanie: na Tenerife, kam chodí väčšina ašpirantov na celkové poradie, je príliš horúco a stúpania priťažké. Každý hovorí, že je hlúposť ísť do hôr a vynechať niektoré z prvých pretekov v sezóne, ale garantujem vám, do Sierra Nevady príde viacero klasikárov," dodal Vila.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies