Sagan a medaila? Kulhavý neverí, ale bude to reklama

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 10:01 • 2 min
Sagan a medaila? Kulhavý neverí, ale bude to reklama

PRAHA - Štart Petra Sagana v cross country na augustových olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro polarizuje cyklistický svet. Ako je známe, 26-ročný Žilinčan vymení pod bielou vlajkou s piatimi farebnými kruhmi cestný bicykel za horský. Pritom na tom cestnom je úradujúcim svetovým šampiónom.

slovakia

left justify in out

"Je to najmä obrovská reklama. Preteky tým pre nás budú veľmi zaujímavé," povedal český reprezentant Jaroslav Kulhavý, citoval ho server iDnes.cz. Sagan si vzhľadom na výrazne horský profil olympijských cestných pretekov v nich netrúfal na atakovanie medailových pozícií, Kulhavý však pochybuje, že by sa mu to mohlo podariť v cross country. "Môže sa stať čokoľvek, ale na medailu to asi veľmi nebude. Nejaké pekné umiestnenie by si však mohol priviesť. Najväčší problém je, že asi nebude mať toľko času na prípravu a nachystať sa na výkon, ktorý je úplne iný než na ceste, je veľmi náročné."

Sagan bude mať po Tour de France na prípravu iba štyri týždne. "Je to veľmi málo na to, aby sa dokázal nachystať tak, ako bude pripravená absolútna špička," podotkol Kulhavý. Peter Sagan ako horský cyklista v minulosti triumfoval na majstrovstvách sveta juniorov. Tento rok na ceste ovládol prestížnu jarnú klasiku Okolo Flámska. Už účasťou na dvoch aprílových podujatiach horských bicyklov v rakúskom Grazi a českých Tepliciach naznačil, že zvažuje možnosť krátkodobo sa vrátiť k svojej obľúbenej disciplíne z juniorských čias s prihliadnutím na možnú účasť na OH v Riu. Preteky Grazer Bike Opening po páde nedokončil, ale v Tepliciach si na podujatí Českého pohára vyjazdil solídne štvrté miesto.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies