Safinová oficiálne ukončila aktívnu kariéru

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 09:27 • 2 min
Safinová oficiálne ukončila aktívnu kariéru

MADRID - Ruská tenistka Dinara Safinová oficiálne ukončila aktívnu kariéru. Bývalá svetová jednotka oznámila toto rozhodnutie v dejisku turnaja WTA v Madride, kde v máji 2011 odohrala svoj posledný súťažný zápas.

slovakia

left justify in out

Safinová má na konte 12 singlových turnajových titulov, trikrát bola v grandslamovom finále, no jej kariéru negatívne poznačili chronické problémy s chrbtom.

 

"Zobrala som si dosť veľa času na rozmyslenie. Trpela som veľkými bolesťami chrbta, bolo to pre mňa veľmi ťažké. Keď som na jar 2011 po sérii zranení prestala hrávať turnaje, bol to pre moje telo veľký šok, pretože som bola zvyknutá na fyzickú záťaž. V uplynulých troch rokoch som sa venovala štúdiu, pomáhala som môjmu bratovi Maratovi, na Roland Garros som pôsobila ako spolukomentátorka. Nie som typ človeka, ktorý povie nie a potom to  prehodnotí a vráti sa. Moje rozhodnutie skončiť t tenisom je definitívne," povedala Safinová v rozhovore pre oficiálnu stránku WTA, ktorý sprostredkovala agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona