Safet Sušič trénerom francúzskeho Evianu

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 08:25 • 2 min
Safet Sušič trénerom francúzskeho Evianu

GAILLARD - Niekdajší kormidelník bosnianskej futbalovej reprezentácie Safet Sušič sa stal novým trénerom francúzskeho klubu Evian TG. Šesťdesiatročný kouč prevzal mužstvo po odchádzajúcom Pascalovi Duprazovi.

slovakia

left justify in out

Sušič bol v rokoch 2009 - 2014 trénerom Bosny a Hercegoviny, s ktorou sa tešil z historického postupu na MS 2014 v Brazílii. V decembri minulého roka ho však vystriedal na bosnianskej lavičke po neúspešnej jesennej časti eliminácie ME 2016 Mehmed Baždarevič.

 

Ako informoval portál denníka Le Monde, Sušičovou úlohou je opätovný návrat savojského klubu do najvyššej súťaže Ligue 1, z ktorej zostúpil v ostatnej ligovej sezóne 2014/2015.

 

"Priznám sa, že celé sa to zomlelo veľmi rýchlo. Hľadal som si nejaký klub a kamarát sa ma opýtal, či by bol pre mňa zaujímavý projekt Evianu. Odpovedal som kladne. Naším cieľom je v čo najkratšom čase postúpiť medzi francúzsku elitu," cituje Le Monde slová kouča, ktorý svoju trénerskú kariéru odštartoval v roku 1994 v inom francúzskom klube z Cannes. Najlepšie roky hráčskej kariéry prežil Sušič v Paríži St. Germain (1982-1991).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona