Šafářová a Štěpánek českou dvojicou na Hopmanovom pohári

NETKY.SK • 25 September 2014, 12:27 • 2 min
Šafářová a Štěpánek českou dvojicou na Hopmanovom pohári

PRAHA - Lucie Šafářová a Radek Štěpánek budú tvoriť český "Š+Š" pár na Hopmanovom pohári miešaných tenisových reprezentačných družstiev 4. - 10. januára 2015 v austrálskom Perthe.

slovakia

left justify in out

"Teším sa, že sa budeme snažiť o reprezentačný úspech. Bude to najlepší možný začiatok sezóny. Po pauze hneď budem mať tri kvalitné zápasy a od toho sa môžem odraziť ďalej do turnajov," povedal Štěpánek na tlačovej besede v Prahe v rámci oznamovania svojho predčasného konca sezóny, citoval ho web iDnes.cz. 

 

Zatiaľ oficiálne je známa len účasť tímu ČR bez konkrétnych mien. Štěpánek tento rok hral na Hopman Cupe so svojou vtedajšou partnerkou v súkromnej sfére Petrou Kvitovou, správy o rozchode sa objavili v apríli. Na "harde" v Perth Arene budú štartovať aj domáci Casey Dellacquová a Nick Kyrgios, Briti Heather Watsonová a Andy Murray a Francúzi a Poliaci v A-skupine a okrem Čechov Kanaďania Eugenie Bouchardová a Vasek Pospisil a Taliani a Američania v B-skupine. Česi začnú v nedeľu 4. januára proti Kanaďanom. 

 

Niekdajší 8. muž svetového rebríčka Štěpánek v semifinále Davisovho pohára predminulý týždeň v Paríži proti Francúzom končil s ubolenou platničkou v bedrovej oblasti, hostia mali po sobotňajšej štvorhre nezvratné manko 0:3, napokon prehrali 1:4. "S profesorom Pavlom Kolářom sme dospeli k záveru, že tento rok sa už neobjavím na žiadnom turnaji. Venujeme čas stopercentnému doliečeniu, aby som bol zdravotne, psychicky aj herne pripravený na nadchádzajúcu sezónu a mohol som zase atakovať méty, ktoré chcem," vysvetlil rodák z Karvinej. Vynechá podujatia v Tokiu, Šanghaji, Moskve, Valencii a Paríži. V renkingu sa prepadne z terajšieho 42. miesta na koniec prvej stovky. 

 

Štěpánek bol strojcom rozhodujúcich bodov ČR vo finále Davis Cupu 2012 aj 2013 a v tejto súťaži ešte nekončí: "Pre mňa je to srdcová záležitosť, čo hovorím už 168. raz. Je to tak. Má významnú rolu v mojej kariére, tú súťaž mám rád a budem v nej pokračovať." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies