SAE: Bubeníka skupiny Scorpions prepustia z väzenia v Dubaji

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 14:42 • 2 min
SAE: Bubeníka skupiny Scorpions prepustia z väzenia v Dubaji

DUBAJ - Bubeníka svetoznámej nemeckej rockovej skupiny Scorpions Jamesa Kottaka prepustia z väzenia v Dubaji do dvoch dní. Informovali o tom dnes noviny v Spojených arabských emirátoch (SAE).

slovakia

left justify in out

Hudobníka zatkli za údajnú urážku islamu, pripomenula tlačová agentúra DPA.
     

Kottak (51), člen kapely od roku 1996, odmietol obvinenia z urážky moslimov, ktorej sa mal dopustiť začiatkom tohto mesiaca v opitosti na letisku v Dubaji, jednom zo siedmich emirátov SAE.
     

Muzikant pripúšťa, že konzumoval alkohol počas letu medzi Moskvou a Bahrajnom s medzipristátím v SAE. V tejto konzervatívnej federácii siedmich emirátov v Perzskom zálive platia prísne pravidlá pre konzumáciu alkoholu.
     

Bubeníka, občana USA, zatkla polícia okamžite po incidente a odvtedy je za mrežami. Začiatkom tohto týždňa sudca udelil Kottakovi trest jeden mesiac väzenia, ktorý zahŕňa aj čas strávený dovtedy vo väzbe.
     

"Som presvedčený, že 1. alebo 2. mája ukončí svoj pobyt vo väzení, ktorý sa začal 3. apríla. Už mu dnes rezervovali a zaplatili letenku. Predtým som vyplatil jeho pokutu udelenú za konzumáciu alkoholu," informoval jeho advokát, ktorého citovali noviny v Dubaji.
     

Skupina Scorpions indicent nekomentovala. Bez svojho stáleho bubeníka sa však musela zaobísť v utorok večer, keď v Mníchove odohrala prvý koncert svojho turné Scorpions MTV-Unplugged Live 2014. Na dvojhodinovom vystúpení, na ktorom nechýbali veľké hity kapely ako Wind of Change či Rock you like a hurricane, Kottaka nahradil Švéd Johan Franzon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies