Sadio Mané hráčom Liverpoolu za 30 miliónov libier

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 13:48 • 2 min
Sadio Mané hráčom Liverpoolu za 30 miliónov libier

LIVERPOOL - Anglický futbalový klub FC Liverpool dotiahol príchod krídelníka Sadia Maného zo Southamptonu údajne za približne 30 miliónov libier, Sky Sports uvádza sumu 34 miliónov libier.

slovakia

left justify in out

Senegalský reprezentant podpísal na Anfielde kontrakt na päť rokov. Dvadsaťštyriročný rodák zo Sédhiou sa stal minimálne tretím najdrahším hráčom The Reds v histórii po Andym Carrollovi (35 miliónov libier) a Christianovi Bentekem (32,5). Mané bude na sebe nosiť dres s číslom 19 a je štvrtou posilou kouča Jürgena Kloppa pred začiatkom novej sezóny. Predtým prišli do Liverpoolu aj stredopoliar Marko Grujič, stopér Joel Matip a brankár Loris Karius.

 

"Dnes je veľký deň, som veľmi šťastný, že som sa stal hráčom jedného z najväčších klubov v Európe. Liverpool získal veľké množstvo trofejí a má bohatú históriu. Teším sa na stretnutie so zamestnancami a spoluhráčmi, už nech sa začne nová sezóna," povedal Mané pre oficiálnu stránku FC Liverpool.

 

Bývalý hráč Salzburgu či Metz v uplynulom ročníku vo farbách Southamptonu strelil 11 gólov v Premier League, vrátane vyrovnávajúceho do siete Liverpoolu na Anfielde v októbri 2015. Dva zásahy dosiahol proti rovnakému súperovi aj v marcovej odvete pri víťazstve 3:2. Southampton sa aj vďaka nemu umiestnil na šiestej priečke a zahrá si v pohárovej Európe.

 

Mané v sezóne 2014/2015 zlomil rekord bývalého Liverpoolčana Robbieho Fowlera v rýchlosti dosiahnutia hetriku v Premier League. Senegalčanovi sa podarilo proti Aston Ville v máji 2015 streliť tri góly za dve minúty a 56 sekúnd. Mané je piatym hráčom za ostatné tri sezóny po Dejanovi Lovrenovi, Rickiem Lambertovi, Adamovi Lallanovi a Nathanielovi Clynovi, ktorý prestúpil zo Southamptonu do Liverpoolu. Informácie pochádzajú z portálu ESPN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona