Saddámov synovec požiadal o azyl v Rakúsku

NETKY.SK • 22 Jún 2012, 10:49 • 2 min
Saddámov synovec požiadal o azyl v Rakúsku

Saddámov synovec požiadal o azyl v Rakúsku - Politika Synovec bývalého irackého vodcu Saddáma Husajna požiadal o azyl v Rakúsku kvôli obavám z politického prenasledovania vo vlasti. Oznámilo to dnes rakúske ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

img

Synovec bývalého irackého vodcu Saddáma Husajna požiadal o azyl v Rakúsku kvôli obavám z politického prenasledovania vo vlasti. Oznámilo to dnes rakúske ministerstvo vnútra.
      Tridsaťdvaročného Iračana bez dokladov totožnosti zadržali vo štvrtok v Traiskirchene v Dolnom Rakúsku, kde sa už od čias studenej vojny nachádza tábor pre utečencov. 
      Podľa rakúskych úradov ide o Saddámovho synovca Bašára N., ktorého v Iraku od roku 2006 trestne stíhajú pre obvinenie z členstva v teroristickej organizácii. Jeho totožnosť potvrdili odtlačky prstov. 
      "Azylové konanie sa už začalo. Na tento právny proces má právo každý bez ohľadu na svoj pôvod," konštatoval hovorca ministerstva vnútra vo Viedni. 
      Zdôraznil pritom, že Bašár N. nebol oficiálne zatknutý. Miesto, kde ho zadržiavajú, nebolo zverejnené s ohľadom na jeho bezpečnosť.
      Do Rakúska Bašár N. pricestoval lietadlom z Turecka za pomoci falošného pasu. Ten si však vzal naspäť obchodník z ľuďmi, ktorý mu pomohol dostať sa do Európy. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies