SAD Zvolen má ďalších 52 nových autobusov,určené sú na prímestské linky

NETKY.SK • 2 November 2011, 00:20 • 2 min
SAD Zvolen má ďalších 52 nových autobusov,určené sú na prímestské linky

SAD Zvolen má ďalších 52 nových autobusov,určené sú na prímestské linky

slovakia

left justify in out

img

Do vozového parku Slovenskej autobusovej dopravy (SAD) Zvolen pribudlo v týchto dňoch 52 nových autobusov Irisbus Iveco Crossway. Určené sú pre prímestskú dopravu v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK). Počet nových autobusov, ktoré spoločnosť zaradila do prevádzky za uplynulé dva roky, tak dosiahol počet 176.
Podľa podpredsedu predstavenstva SAD Zvolen Adriána Polónyho nové autobusy nasadia na najvyťaženejšie prímestské linky v kraji. Priemerný vek vozového parku sa nákupom nových autobusov za niekoľko uplynulých rokov výrazne znížil a dnes je približne deväť rokov.
Nové autobusy stáli spoločnosť približne 11 miliónov eur. Ich splácanie je rozložené na dobu ôsmich rokov. Na základe zmluvy o výkonoch vo verejnom záujme bude sumu vo výške odpisov nových autobusov financovať BBSK, ktorý si u SAD Zvolen objednáva výkony na prímestských linkách.
SAD Zvolen je najväčším dopravcom v BBSK. Prímestskú dopravu vykonáva v deviatich z 13 okresov kraja. Zvyšné okresy obhospodaruje SAD Lučenec. Je tiež vykonávateľom mestskej hromadnej dopravy v Banskej Bystrici, Zvolene, Brezne a Žiari nad Hronom a diaľkovej autobusovej dopravy v rámci Slovenska.
Spoločnosť ročne prepraví viac ako 35 miliónov cestujúcich, má okolo 1000 zamestnancov a vozový park tvorí takmer 580 autobusov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies