SACR v 1. polroku prezentovala SR na 26 veľtrhoch a výstavách

NETKY.SK • 6 Júl 2010, 12:18 • 2 min
SACR v 1. polroku prezentovala SR na 26 veľtrhoch a výstavách

SACR v 1. polroku prezentovala SR na 26 veľtrhoch a výstavách

slovakia

left justify in out

img

Na 26 veľtrhoch a výstavách propagovala Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) v 1. polroku 2010 Slovensko ako cieľovú turistickú destináciu. Uskutočnila 50 prezentácií a workshopov a zorganizovala 23 infociest a famtripov pre zahraničných novinárov a touroperátorov. Dôležitým výstupom infociest bola 14-stranová reportáž o Vysokých Tatrách uverejnená v prestížnom nemeckom mesačníku o cestovaní Geo Saison.
      "Začiatkom roka zabezpečila agentúra na ZOH vo Vancouveri prezentácie Slovenska, pričom oslovila viac ako 1000 kanadských touroperátorov a zástupcov cestovných kancelárií," konkretizovala významné podujatia SACR. Medzi tieto akcie patrí aj zorganizovanie Valného zhromaždenia Medzinárodného zväzu autobusového turizmu (RDA) v Bratislave a séria prezentácií SR na prebiehajúcej výstave EXPO v Šanghaji.
      Pri výbere účasti SACR na medzinárodných veľtrhoch a výstavách CR sa agentúra zamerala najmä na prestíž veľtrhu v medzinárodnom meradle a na význam daného trhu CR pre Slovensko. Takýmito veľtrhmi boli napr. najväčší veľtrh CR na svete ITB Berlín, najväčší veľtrh CR v Rusku MITT Moskva a veľtrh Holiday World v Prahe.
      Na podporu domáceho turizmu zrealizovala SACR rozsiahlu propagačnú kampaň Prázdninuj na Slovensku. Akcia je zameraná na rodiny s deťmi a jej cieľom je prilákať Slovákov k výberu tuzemskej dovolenky. V slovenských krajoch SACR v júni rozbehla kampaň na MDD a jej vyvrcholením budú oslavy Svetového dňa turizmu v septembri tohto roka.
      V sledovanom období sa SACR podieľala na aktivitách medzinárodných organizácií turizmu, ktorých je členom. V rámci krajín V4 spoluorganizovala road show po piatich indických mestách pre ich viac ako 250 touroperátorov. Významnou udalosťou na pôde Európskej komisie, a to v oddelení pre cestovný ruch (ETC), bola voľba novej prezidentky. Valné zhromaždenie ETC v Bruseli si zvolilo aj hlasom SACR generálnu riaditeľku Nemeckej národnej organizácie pre CR Petru Hedorferovú.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona