SACR oživí letnú kampaň Slovenska rozprávkami

NETKY.SK • 28 Máj 2012, 22:51 • 2 min
SACR oživí letnú kampaň Slovenska rozprávkami

SACR oživí letnú kampaň Slovenska rozprávkami - Kultúra Hrady, zámky a rôzne lokality Slovenska, kde sa nakrúcali známe rozprávky, napríklad Sokoliar Tomáš, Perinbaba či Dračie srdce, budú lákadlami pre turistov počas tohtoročnej letnej kampane Slovenskej

slovakia

left justify in out

img

Hrady, zámky a rôzne lokality Slovenska, kde sa nakrúcali známe rozprávky, napríklad Sokoliar Tomáš, Perinbaba či Dračie srdce, budú lákadlami pre turistov počas tohtoročnej letnej kampane Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR). SACR sa rozhodla ukázať ľuďom Slovensko prostredníctvom rozprávok.

"Tento rok je medzinárodný rok medzigeneračnej výmeny a seniorov. Chceli sme preto špecifický produkt pre cieľovú skupinu starých rodičov s vnúčatami," opísal generálny riaditeľ SACR František Stano. Kampaňou a na svojej internetovej stránke tak chce SACR ukázať turistom miesta na Slovensku, kde vznikali rozprávky. Nielen hrady a zámky, ale aj rôzne lokality. Napríklad na Bojnickom zámku sa nakrúcala Šialene smutná princezná a tiež Fantaghíro. Na Lomnickom štíte a v skanzene v Martine zase Perinbaba.

"Chceme ľudí upozorniť na túto tému," podotkol Stano. Okrem návštevy miest, kde vznikali rozprávky, chce SACR ponúknuť Slovákom aj druhú možnosť rozprávkového vnímania Slovenska. Má ňou byť návšteva čarovných miest rodičov a starých rodičov, ktoré mali radi a ktoré kedysi sami navštevovali. Tohtoročnou letnou kampaňou sa tak bude podľa Stana niesť slovo rozprávkový vo viacerých podobách. SACR však bude zároveň pokračovať aj v minuloročnej propagácii Slovenska zameranej na vodu, ktorá niesla názov More plné zážitkov.

Počet návštevníkov počas tohtoročnej letnej sezóny by sa mal pritom podľa odhadu Stana zvyšovať oproti vlaňajšku. Kým v roku 2011 bol medziročný nárast turistov o 2 %, v tomto roku by to mohlo byť viac. "Budem spokojný, ak bude nárast návštevníkov o päť percent v porovnaní s minulým rokom," skonštatoval Stano.

V prospech domáceho cestovného ruchu by mohlo toto leto zohrať úlohu zvyšovanie cien zahraničných leteckých a autobusových zájazdov pre rastúce ceny nafty. Naopak, upokojenie situácie v arabských štátoch môže ľudí viac lákať na dovolenku do zahraničia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies