SACR hľadala podnety o kongresovom turizme na konferencii v Litve

NETKY.SK • 22 Júl 2010, 11:46 • 2 min
SACR hľadala podnety o kongresovom turizme na konferencii v Litve

SACR hľadala podnety o kongresovom turizme na konferencii v Litve

slovakia

left justify in out

img

Predstavitelia Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) sa zúčastnili na konferencii o kongresovom turizme, ktorá sa konala v hlavnom meste Litvy vo Vilniuse (15. -17. 7.). Keďže SACR rozšírila štruktúru svojich oddelení o kongresový a incentívny turizmus iba v septembri minulého roka, hľadala na konferencii podnety na propagáciu tohto dynamicky sa rozvíjajúceho segmentu cestovného ruchu (CR).
      Podujatie za účasti 150 expertov pripravila Medzinárodná asociácia kongresového cestovného ruchu (ICCA). V rámci otvorenia konferencie generálny riaditeľ ICCA Martin Sirk (Holandsko) sa venoval otázkam konkurencieschopnosti v kongresovom turizme v 21. storočí s dôrazom na nové strategické myslenie zainteresovaných v tomto segmente CR. "Zvýšenie rozsahu a nové spôsoby globálnej hospodárskej súťaže budú vytvárať viac porazených ako víťazov, a to aj napriek rastúcemu trhu," upozornil. Kongresová destinácia s ponukou usporiadania konferencií, workshopov a veľkých odborných fór sa podľa neho nezaobíde bez zaužívaných nárokov na kongresovú destináciu, ako sú rozvinutá infraštruktúra, kvalitné kongresové zariadenia, dobrá ekonomická situácia krajiny a efektívny marketing. V súčasnosti však prichádzajú nové požiadavky, ako sú flexibilné a efektívne služby, výborné referencie o destinácii, kvalitné IT a telekomunikačné technológie a environmentálne vedomie.
      Konferencia pod názvom Research, Sales and Marketing programe bola určená pre organizácie destinačného marketingu, convention bureaus a národné centrály turizmu. "Okrem ponuky vzdelávacieho programu zaviedli tento rok organizátori novinku v podobe možnosti one to one stretnutí s prednášajúcimi a vytvorili priestor pre obchodné rokovania s predstaviteľmi korporátnej sféry," informovala SACR.
      ICCA združuje vyše 900 členov z 85 krajín sveta. Asociácia bola založená v roku 1963. Reprezentuje dodávateľov pre kongresový a motivačný CR, kongresové cestovné a destinačné manažérske spoločnosti, aerolínie, profesionálne kongresové, konferenčné a výstavnícke organizácie, hotelové spoločnosti a ďalšie. SACR je členom ICCA od roku 2006.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies