Šachtar remizoval s Hoffenheimom, Ajax zdolal AEK Atény

NETKY.SK • 20 September 2018, 08:59 • 2 min
Šachtar remizoval s Hoffenheimom, Ajax zdolal AEK Atény

BRATISLAVA - Futbalisti Šachtaru Doneck a TSG 1899 Hoffenheim remizovali v stredajšom stretnutí 1. kola F-skupiny Ligy majstrov 2:2. Hostia v Charkove dvakrát viedli, ale domáci odpovedali v oboch prípadoch.

slovakia

left justify in out

 Ajax Amsterdam v úvodnom zápase E-skupiny zdolal na vlastnom štadióne AEK Atény 3:0, o výsledku rozhodol v druhom polčase.

Hoffenheim otvoril skóre už v 6. minúte. Jeho futbalisti vybojovali loptu na polovici ihriska, Florian Grillitsch potiahol protiútok, vymenil si ju s Bittencourtom a po nábehu do šestnástky preloboval padajúceho Pjatova v bránke Šachtaru. Pre Hoffenheim to bol historicky premiérový gól v hlavnej časti LM. Po takmer polhodine hry vyrovnal Ismaily individuálnou akciou z ľavého krídla. Nemecký tím sa vrátil do vedenia ešte pred prestávkou, keď sa hlavičkou po rohu presadil Haavard Nordtveit. Ukrajinské mužstvo vyrovnalo v záverečnej desaťminútovke riadneho hracieho času po druhý raz, striedajúci Maycon stanovil deľbu bodov strelou z diaľky iba päť minút po príchode na trávnik.

V Amsterdame sa bezgólový stav prelomil vzápätí po zmene strán. Domáci po rohu vrátili loptu do pokutového územia, kde zblízka skóroval Nicolas Tagliafico. Ten istý hráč mohol neskôr v podobnej situácii zdvojnásobiť náskok, ale hosťujúci brankár Barkas zabránil ďalšiemu gólu. Ajax ho druhýkrát prekonal v 77. minúte, keď si striedajúci Donny van de Beek nabehol a zužitkoval center z pravej strany. Holandský tím pridal tretí gól v 90. minúte, opäť sa presadil Tagliafico.

 

1. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov 2018/2019:

E-skupina:

Ajax Amsterdam - AEK Atény 3:0 (0:0)

Góly: 46. a 90. Tagliafico, 77. Van de Beek. Rozhodoval: Juan Yuste (Šp.)

 

F-skupina:

Šachtar Doneck - TSG 1899 Hoffenheim 2:2 (1:2)

Góly: 27. Ismaily, 81. Maycon - 6. Grillitsch, 38. Nordtveit. Rozhodoval: Jakob Kehlet (Dán.)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies