Šachtar Doneck má brazílsku jedenástku, získal Freda

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 15:35 • 2 min
Šachtar Doneck má brazílsku jedenástku, získal Freda

DONECK - Ukrajinský futbalový klub Šachtar Doneck sa dohodol s brazílskym Internacionalom Porto Alegre na prestupe útočníka Freda. Dvadsaťročný ofenzívny záložník by mal podpísať päťročný kontrakt, Šachtar zaplatí za rodáka z Belo Horizonte približne 15 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

"Šachtar poznám veľmi dobre, je to veľký klub. Pozorne som ich sledoval a som šťastný, že budem súčasťou tímu," cituje slová Frederica Rodriguesa de Paulu Santosa, ako znie celé meno brazílskeho futbalistu, portál uefa.com.

Fred bude jedenástym Brazílčanom v kádri ukrajinského klubu. V Donecku pôsobí desať Fredových krajanov - obranca Ismaily, sexteto stredopoliarov (Douglas Costa, Alan Patrick, Taison, Alex Teixeira, Ilsinho, Fernando) a útočníci Maicon, Wellington Nem, Luiz Adriano. "Niektorých poznám, napríklad Taisona, Luiza Adriana a Douglasa Costu, ktorí sú mojimi priateľmi. Pokúsim sa prebojovať do základnej zostavy a pomôcť klubu dosiahnuť cieľ - vyhrať Ligu majstrov," dodal Fred, ktorý by mohol v Donecku nahradiť arménskeho ofenzívneho univerzála Henricha Mchitarjana. O 24-ročného arménskeho reprezentanta prejavila záujem nemecká Borussia Dortmund, ktorá ponúkol Šachtaru 23 miliónov eur. Podľa šéfa výkonného výboru ukrajinského klubu Sergeja Palkina Šachtar Arména nepredá za menej ako 30 miliónov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona