Šachový veľmajster Kasparov sa ukrýva v zahraničí, bojí sa vyšetrovania

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 12:10 • 2 min
Šachový veľmajster Kasparov sa ukrýva v zahraničí, bojí sa vyšetrovania

MOSKVA - Bývalý šachový veľmajster Garri Kasparov, ktorý dnes patrí medzi popredných aktivistov ruskej opozície, sa momentálne zdržiava mimo krajiny pre obavy, že by sa mohol stať terčom obštrukcií zo strany štátnych orgánov.

slovakia

left justify in out

Podľa odkazu zverejneného na jeho internetovej stránke, ktorý nahral v stredu v Ženeve, Kasparov hovorí, že zvykol "cestovať sem a tam až do konca februára, keď mu začalo byť jasné, že by sa mohol stať súčasťou prebiehajúceho vyšetrovania aktivít politických odporcov". Kasparov sa pritom obáva, že v prípade návratu do Moskvy by mu neumožnili opäť vycestovať. Do Ruska sa preto zatiaľ neplánuje vrátiť.

Z Kasparova známeho vo svete ako šachová legenda sa v posledných rokoch stal aktívny odporca politiky ruského prezidenta Vladimira Putina, čo potvrdil aj účasťou na masových opozičných demonštráciách. V auguste minulého roka ho zadržala polícia po tom, ako počas protestu proti odsúdeniu členiek skupiny Pussy Riot údajne pohrýzol do hlavy policajta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona