Sachenbacherovej znížil CAS trest za doping na šesť mesiacov

NETKY.SK • 14 November 2014, 18:49 • 2 min
Sachenbacherovej znížil CAS trest za doping na šesť mesiacov

LAUSANNE - Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne skrátil dvojročný dištanc za doping u dvojnásobnej olympijskej šampiónky v behu na lyžiach z Vancouveru 2010 Evi Sachenbacherovej-Stehleovej z Nemecka na šesť mesiacov.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročná rodáčka z Traunsteinu (nar. 27. novembra 1980) môže s okamžitou platnosťou súťažiť. Nemku potrestala Medzinárodná biatlonová únia (IBU) v polovici júla dvojročným zákazom činnosti s platnosťou od 17. februára 2014 na základe pozitívneho dopingového nálezu počas zimných olympijských hier v Soči 2014. Sachenbacherová-Stehleová odovzdala počas ZOH pozitívnu vzorku na metylhexanamín. Nemecká biatlonistka následne prišla o štvrté miesto v ženských pretekoch s hromadným štartom, diskvalifikovali aj v cieli štvrtú nemeckú miešanú štafetu, ktorej bola členkou a Medzinárodný olympijský výbor (MOV) ju vylúčil zo ZOH 2014. Podľa tvrdenia pretekárky sa spomenutá zakázaná látka dostala do jej tela náhodne vo výživovom doplnku.

 

Evi Sachenbacherová-Stehleová ešte ako bežkyňa na lyžiach získala na ZOH zlaté medaily v štafetách v Salt Lake City 2002 a tímovom šprinte vo Vancouveri 2010. K nim pridala tri strieborné kovy. Už v Turíne 2006 jej na päť dní zastavili činnosť, keďže mala zvýšenú hladinu hemoglobínu. Podľa Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) to však bolo zo zdravotných dôvodov. Nemka sa až do roku 2012 venovala "klasike", od sezóny 2012/2013 súťaží v biatlone. Sachenbacherová-Stehleová žiadala CAS v superrýchlom procese o skrátenie jej trestu, čo sa napokon aj stalo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona