Sachenbacherová požiadala o zníženie trestu za doping

NETKY.SK • 7 August 2014, 16:25 • 2 min
Sachenbacherová požiadala o zníženie trestu za doping

LAUSANNE - Dvojnásobná olympijská šampiónka v behu lyžiach z Vancouveru 2010 Nemka Evi Sachenbacherová-Stehleová požiadala Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne o skrátenie dvojročného dištancu za doping.

slovakia

left justify in out

Ten jej udelila Medzinárodná biatlonová únia (IBU) v polovici júla s platnosťou od 17. februára 2014, keď Nemka počas ZOH v Soči odovzdala pozitívnu vzorku na metylhexánamín. Tridsaťštyriročná Nemka prišla o štvrté miesto v ženských pretekoch s hromadným štartom. Podľa Sachenbacherovej-Stehleovej sa spomenutá zakázaná látka dostala do jej tela náhodne vo výživovom doplnku. Od CAS žiada v superrýchlom procese skrátenie trestu na tri mesiace, ktoré si už odpykala. Evi Sachenbacherová-Stehleová sa až do roku 2012 venovala behu na lyžiach, od sezóny 2012/2013 súťaží v biatlone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies