Sacha Baron Cohen dostane čestnú cenu pre komikov

NETKY.SK • 10 September 2013, 10:15 • 2 min
Sacha Baron Cohen dostane čestnú cenu pre komikov

LOS ANGELES - Anglického herca Sachu Barona Cohena dostane na udeľovaní Brittania Awards v Los Angeles Charlie Chaplin Brittania Award for Excellence in Comedy.

slovakia

left justify in out

Ocenenie získa od BAFTA Los Angeles, ktorá patrí pod Britskú akadémiu filmových umení a vied. Ceremoniál sa uskutoční 9. novembra a sošky si odnesú aj George Clooney, Benedict Cumberbatch, Kathryn Bigelow a Ben Kingsley.

Štyridsaťjedenročný Sacha Baron Cohen je známy vďaka stvárneniu viacerých kontroverzných satirických postáv. Predstavil sa ako britský rapper z predmestia Ali G, ako kazašský reportér Borat Sagdijev nastavil zrkadlo americkej spoločnosti v komédii Borat: Nakúkanie do ameryckej kultúry na objednávku slavnoj kazašskoj národa (2006) a ako homosexuálny fashionista zosmiešnil módny priemysel vo filme Brüno (2009). Vlani v Diktátorovi svoju pozornosť obrátil na diktátorský režim. Zahral si admirála generála Aladeena, ktorý sa po smrti Kim Čong Ila považuje za posledného mohykána medzi diktátormi a zo všetkých síl sa snaží svoju krajinu uchrániť pred demokraciou. Barona Cohena diváci videli aj vo filmoch Rýchlo a desivo: Šialené preteky (2006), Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street (2007), Hugo a jeho veľký objav (2011) a zatiaľ naposledy sa objavil v adaptácii románu Victora Huga Bedári, kde stvárnil pána Thénardiera. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies